Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Expoziția lunii iunie la Muzeul Municipal Dej: ”Universul copilăriei – Educația”

0 45

expozitia lunii iunie muzeu dej

Muzeul Municipal Dej propune pentru vizitare în luna iunie expoziția ”Universul copilăriei – Educația”, care cuprinde o serie de exponate privind lumea copilăriei de altă dată.

Astfel, în perioada 2-30 iunie iubitorii de artă și cultură pot vizita muzeul dejean pentru a vedea exponatele ce oferă o imagine asupra copilăriei și universului școlar din trecut, printre exponate aflându-se: tăblițe de scris, manuale vechi, un ghiozdan, o umbreluță, un pătuț de copil sau jucării.

Exponatele și textele însoțitoare vor să surprindă rolul important pe care l-a avut învățământul în viața comunităților de odinioară.

În Transilvania organizarea învăţământului s-a făcut prin reglementarea numită Norma Regia, din anul 1781, care a lăsat mai multă libertate de mişcare învăţământului confesional. De această toleranţă au beneficiat şcolile româneşti şi protestante, care şi-au creat o anumită autonomie în materie de educaţie.

Expoziția a fost aleasă special având în vedere că luna iunie debutează cu Ziua Copilui și este luna cea mai așteptată de toți copiii pentru că începe Vacanța Mare. Pornind de la această premisă luna iunie o putem numii Luna Copiilor sau Luna Copilăriei.

Muzeul Municipal Dej vine în întâmpinarea acestor evenimente din viața copiilor și le va oferi tuturor elevilor intrare gratuită în muzeu pe parcursul lunii iunie.

Prezentarea și deschiderea expoziției va avea loc marți, 2 iunie 2015, la ora 11,00.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More