Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Expoziție în aer liber la Muzeul Municipal Dej

0 270

Muzeul Municipal Dej va găzdui o expoziție de artă plastică în aer liber.

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej organizează o expoziție de artă plastică în aer liber. Expoziția  va fi deschisă în  data de 3 iunie 2020, ora 10:00, iar intrarea va fi gratuită.

Lucrările de artă vor fi expuse în curtea muzeului pentru a fi văzute de câți mai mulți vizitatori, cu respectarea regulilor distanțării sociale. Vor expune artiștii: profesor Pop Mircea, pictură și sculptură; meșterul Ioan Galgoczy, sculptură și compoziții unicat din lemn. Totodată vor fi expuse și lucrări de artă plastică aparținând Muzeului Municipal Dej.

Profesorul Mircea Pop este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii de xilogravori din Transilvania fiind autorul mai multor expoziții de artă organizate în Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Alba Iulia. Ieșind din tradiția familiei a creat forme sculpturale noi de tip totem ori reproduceri materiale ale unor arme medievale reprezentante în gravurile de epocă. De asemenea este custodele muzeului de xilogravură și artă din cartierul Hășdate din municipiul Gherla.

Meșterul Ioan Galgoczy este cunoscut pentru lucrările realizate din rădăcini și resturi de lemn, majoritatea a exponatelor sunt reprezentări zoomorfe. Totodată realizează și piese de mobilier exterior redate în forme unicat și insolit. Prin piesele sale sculptorul încearcă să păstreze cât mai mult posibil structura și forma inițială a lemnului așa cum natura ni-l oferă. Artistul este cunoscut și pentru participarea la concursul „Românii au talent”, unde a ajuns până în semifinale.

Vă amintim faptul că în cadrul Muzeului Municipal Dej este deschisă până la data de 26 iunie expoziția Lego „O explorare inedită a Cosmosului”. Muzeul Municipal Dej va oferi marți, 2 iunie 2020, primilor 10 mici vizitatori un premiu surpriză.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More