Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Expoziție și atelier de pictură la Galeria de Artă Dej, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor – VIDEO

0 107

Zeci de dejeni, pasionați de artă și iubitori de frumos au participat sâmbătă seara la evenimentul ”Noaptea Europeană a Muzeelor”, organizat de Muzeul Municipal Dej, prin Galeria de Artă a Municipiului Dej.

Începând cu ora 18 și până la ora 23, zeci de elevi sau simpli dejeni au călcat pragul Galeriei de Artă cu ocazia acestui eveniment, vizitatorii având ocazia să admire expoziția de pictură a artistei Ana Sabina Purcariu, artist plastic membru al UAP Cluj și al Asociației artiștilor plastici din Târgu-Mureș.

Cei care au dorit să-și demonstreze talentul artistic au putut lua parte la atelierul de pictură, o activitate interactivă, la care au participat membrii clubului de pictură ,,Elena Szervaczius” ai Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu” Dej, dar și alți copii, elevi dejeni care au dorit să-și etaleze tacticile de desen și pictură, sau să participe la lecțiile de pictură. Elevii au fost îndrumați de profesorii coordonatori, Bogdan Anca și Robert Gall, să dezvolte o gândire creativă şi să se exprime liber, folosind diferite procese de exprimare plastică. 

Elevii au primit din partea organizatorilor câte o pânză de pictură și în atmosfera Galeriei de artă au realizat câte un tablou. Tablourile realizate sâmbătă seara se vor constitui într-o expoziție vernisată cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Copiilor. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More