Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, aprobată de îndată la Dej

0 150

Lucrari-canalizare-colon

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a convocat în această dimineaţă consilierii locali într-o ședință de îndată, pentru a le supune atenţiei două proiecte care prevăd extinderea alimentării cu apă pe 6 străzi si canalizare pe 23 de străzi.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico- economici pentru cele 2 proiecte au fost aprobate astăzi de Consiliul Local Dej, în cadrul ședinței de îndată.

Primul proiect în valoare de 3.900.000 lei aproximativ 900.000 euro are ca sursă de finanțare fondul de rezervă, redevența şi impozitul pe profit a Companiei de Apă Someș SA și constă în:

– realizarea rețelei de alimentare cu apă pe Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu L=165 ml
– rețele de canalizare apă menajeră pe străzile Șomcutului : L=6990 ml și Huhurez, L=4918 ml .

Cel de-al doilea proiect în valoare de 33.800.000 lei, aproximativ 7,5 milioane euro , are ca sursă de finanțare Fondul de coeziune – Axa 1 POS Mediu 2007-2013. Proiectul prevede realizarea de rețele de alimentare cu apă potabilă și canalizare pe următoarele străzi:

● rețea alimentare cu apă potabilă
Str. Șomcutului: L=14740 m
Str. Liviu Rebreanu: L=335 m
Str. Albinei: L=495 m
Str. Dealul Viilor: L=685 m
Str. Dealul Perlelor: L=1100 m

● rețea de canalizare ape uzate menajere
Str. Șomcutului: L=9499 m
Str. Valea Jichișului: L=2345 m
Str. Liviu Rebreanu: L=335 m
Str. B. N. Antal: L=205 m
Str. Căprioarei: L=530 m
Str. Pajiştei: L=500 m
Str. Pomilor şi Str. Smârdan: L=258 m
Str. Porumbeilor: L=1120 m
Str. Salbelor: L=1170 m
Str. Veveriței: L=1700 m
Str. Turturelelor: L=710 m
Str. Fazanilor: L=190 m
Str. Rândunicii: L=220 m
Str. Mierlei: L=390 m
Str. Graurilor: L=200 m
Str. Vânătorilor: L=1060 m
Str. Ciocârliei: L=730 m
Str. Nicolae Titulescu: L=1080 m
Str. Valea Codorului: L=2018 m
Str. Nichita Stănescu: L=1790 m
Str. Pinticului: L=3121 m

„După efortul pe care l-am depus în aprobarea finanțării proiectului european de „Modernizare străzi în municipiul Dej”, un proiect în valoare de 17 milioane de euro, unul din cele mai mari proiecte pe infrastructură urbană, datorită faptului că unele din străzi nu aveau alimentare cu apă și canalizare, am făcut tot ce a fost posibil pentru a veni în faţa consiliului local cu un nou mare proiect pe infrastructură subterană „Extindere reţele alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Dej”.

În acest sens am făcut demersuri la Ministerul Mediului şi Compania de Apă Someș S.A., și s-a găsit soluţia prin utilizarea economiilor obținute din implementarea proiectului POS Mediu 2007-2013.

Dorința mea fost ca toți locuitorii municipiului Dej, să beneficieze, într-un timp cât mai scurt, de rețele de apă și canalizare, iar prin acest proiect în prima fază se va interveni în cartierul Viile Dejului, străzile Nichita Stănescu, Valea Codorului, Valea Jichișului, 50% din rețeaua de canalizare din Cartierul Ocna Dej şi cartierul Şomcut, urmând ca în etapa a doua, începând cu anul 2016, să se realizeze lucrări la rețelele de apă și canalizare pe toate străzile unde nu există aceste rețele.

Prin aceste două noi proiecte vreau să corelăm investițiile de infrastructură supraterană cu cele de infrastructură subterană, scopul final fiind ca dejenii să beneficieze de străzi reabilitate, rețele de apă și canalizare, într-un municipiu de care să ne bucurăm cu toții.

Deși investițiile la drumuri și extindere rețele alimentare cu apă și canalizare, sunt foarte greu de implementat ca și realizare și termen de finalizare (31 decembrie 2015), mi-am fixat aceste obiective pentru că așa cum am spus de nenumărate ori: Dacă dorești cu adevărat un lucru și pui suflet în ceea ce faci, susținut de multă muncă, poți realiza aproape imposibilul.

Știind cât de importante sunt aceste investiții pentru dejeni, voi face tot ceea ce este nevoie, pentru ca aceste investiții să fie puse în practică”, a transmis primarul Costan Morar într-un comunicat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More