Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fă o faptă bună! Salvează viața unui salvator!

0 131

florin benea smurd cluj

Nu de puține ori ne-am trezit în momente în care aveam nevoie disperată de ajutor. Gradul de disperare a depins și depinde de nevoile fiecăruia, de obiecte, de lucruri, de sentimente. Dar cea mai mare disperare este aceea când ai nevoie ca cineva să te ajute să-ți salvezi viața.

Am trăit și noi și voi momente când aveam nevoie de ajutor pentru a găsi sau salva un loc de muncă, pentru a face rost de bani pentru traiul zilnic, pentru a face rost de medicamente. Ați fost, în multe cazuri, în situația de a avea nevoie de intervenția medicilor, pentru a vă rezolva probleme de sănătate. Nimic, însă, nu se compară cu nevoia disperată de ajutor pentru a supraviețui.

Pentru că atunci când ți se mai dau puține șanse să trăiești, în momentul în care părăsirea vieții lumești ți se înfățișează tot mai reală, în clipa când realizezi că zilele-ți sunt numărate dacă nu faci ceva, abia atunci realizezi cât de prețioasă e viața.

Un tânăr din Dej trăiește cumplit chiar aceste clipe. La finalul anului trecut Florin Benea a fost diagnosticat cu o formă rară de leucemie. El, paramedicul SMURD care a salvat sute de vieți de-a lungul carierei, s-a trezit în postura că are nevoie să fie salvat. Însă salvarea lui nu este posibilă fără ajutorul semenilor, asta pentru că tânărul din Dej are nevoie de un transplant de măduvă, intervenție ale cărei costuri se ridică la 150.000 de euro. Sumă de bani pe care Florin sau soția lui, Ramona, n-o pot strânge din salariile pe care le câștigă nici dacă ar trăi câte două vieți fiecare.

florin benea smurd cluj-

Apeluri disperate de ajutor, campanii umanitare, au fost lansate imediat în spațiul public și, mai ales, în online, pentru ca oamenii cu suflet să sară în sprijinul acestei cauze caritabile. Rude, colegi salvatori de la SMURD Cluj sau din alte instituții, prieteni și chiar foști colegi de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej, unde a studiat Florin, cunoscuți, vecini sau oameni cu suflet mare, toți s-au raliat pentru a ajuta familia lui Florin Benea să strângă suma necesară intervenției medicale, ce poate fi făcută doar în străinătate.

Este o luptă cu timpul, o luptă contra cronometru, pe care Florin o resimte cel mai acut pe patul Secției de Hematologie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Aici, tânărul dejean așteaptă înfăptuirea unui miracol.

O minune la care puteți contribui cu toții

Fiecare poate dona cât dorește. O doamnă poate renunța la poșeta de fițe pe care voia să și-o cumpere, un domn poate renunța la cravata scumpă cu care dorea să impresioneze de Valentine’s Day. Un tânăr poate renunța pentru o zi la  o ieșire la bere cu prietenii, o tânără poate renunța la o pereche de pantofi pe care avea de gând să-i cumpere, iar fumătorii pot renunța la nocivul pachet de țigări cumpărat într-o zi. Donați fiecare cât vă lasă inima și gândiți-vă că prin gestul vostru ați contribuit, chiar dacă într-o mică măsură, la salvarea unei vieți.

”Mic cu mic se face mare” spune o vorbă veche care își găsește aplicarea și în acest caz. Nu vă cere nimeni să vă donați salariul pentru un an sau pentru o lună, nu vă roagă nimeni să renunțați la concedii și vacanțe. Nu are nimeni pretenția să luați de la gura copiilor, sau să intrați în pragul falimentului cu o donație. Însă orice gest mic pe care-l faceți îl poate ajuta pe Florin să se reîntoarcă în sânul familiei sănătos și fericit, alături de soția lui Ramona (asistentă medicală la o clinică din Dej) și alături de fiul lui Tudor, un prichindel de trei anișori care are nevoie de tatăl lui.

florin benea smurd cluj-

Renunțați pentru o zi doar la viciile care vă afectează sănătatea și viața și donați acei bani pentru a salva o viață, o familie, un om care și-a dedicat ultimii ani din viață pentru a-și salva semenii. Dovediți-i lui Florin că faptele lui bune i se întorc și că, la rândul vostru, fapta voastră bună vi se va întoarce.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More