Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fabrica de bere de lux la Vad, langa Dej

0 203

Un producator italian de bere de lux este pe punctul de a investi 3 milioane de euro intr-o fabrica ce se va construi in localitatea Vad de langa Dej.Este vorba despre compania SorA’LaMa.

Producatorul ar urma sa faca la Vad nu doar bere bio, ci si bauturi racoritoare care vor fi distribuite pe piata  Europei de Est. SorA’LaMa produce opt sortimente de bere bio aromatizata cu o concentratie alcoolica de la 4,2% pana la 8,1%. Printre aromele berii sunt si cele de vanilie, mar, castane sau prune.

„În acest moment putem discuta numai despre o idee de proiect, dar pot să vă spun că au venit la noi în teren reprezentanti ai societătii din Italia. Noi dorim să facem un parteneriat public privat, am făcut propunerea si urmează să vedem dacă aceasta se va concretiza în perioada următoare, scopul final fiind acela de a produce o bere artizanat, fără alcool; sigur, aceasta e doar o idee din propunerea noastră. În ceea ce ne priveste optăm pentru parteneriat public privat deoarece am putea să le asigurăm accesul la investitie, avem terenul si drumul, care apartin Primăriei. Italienii s-au declarat interesati; vizita lor la noi fie a fost fie numai o tatonare, fie se va concretiza în perioada următoare”, a dezvăluit pentru citynews.ro David Prunean, primarul comunei Vad.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More