Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Facebook a cumpărat WhatsApp pentru 16 miliarde de dolari

0 391

facebook-whatsapp100_v-large

Aplicația de mesagerie instant WhatsApp, cu aproape 1 miliard de utilizatori, va fi cumpărată de Facebook contra sumei de 16 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție din istoria rețelei de socializare.

Conform datelor anunțate de oficialii rețelei controlate de Mark Zuckerberg, Facebook va achita cu banii jos patru miliarde de dolari, restul de 12 miliarde urmând să fie plătite în acțiuni.

Mai mult, la suma de 16 miliarde de dolari se adaugă încă 3 miliarde de dolari în acțiuni care vor fi oferite acționarilor și angajaților WhatsApp.

„WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă. WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobilă în timp real care deţine o poziţie de lider şi care creşte foarte rapid”, se arată într-un comunicat al Facebook.

WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, şi peste un milion de persoane îşi deschid cont în fiecare zi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More