Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Facebook contra PSD. 31 de pagini și conturi închise – FOTO

0 1.302

Facebook a declarat război mai multor conturi și grupuri de Facebook care au publicat „noutăți părtinitoare” în sprijinul PSD.

Prin intermediul unui comunicat public, Nathaniel Gleicher, responsabilul departamentului de securitate cibernetică a Facebook, a anunțat că 31 de pagini si conturi găzduite de platforma de socializare au fost închise.

Potrivit comunicatului toate aceste pagini au o legătură directă cu Partidul Social Democrat, pagini a căror administratori ori deținători „au postat de obicei despre ştiri locale şi probleme politice, cum ar fi noutăţi părtinitoare publicate sub semnături false, în sprijinul Partidului Social Democrat (PSD)”. Printre paginile date ca și exemplu de Facebook se află ANTI FAKE News, De Stânga și Momentulzero.

Foto: Facebook Newsroom

„Administratorii de Pagini şi deţinătorii de cont au postat de obicei despre ştiri locale şi probleme politice, cum ar fi noutăţi părtinitoare publicate sub semnături false, în sprijinul Partidului Social Democrat (PSD). Ei au împărtăşit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare şi au promovat conţinut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de ştiri. Deşi oamenii din spatele acestei activităţi au încercat să-şi ascundă identităţile, analiza noastră manuală a constatat că o parte din această activitate a fost legată de o persoană asociată Partidului Social Democrat.

• Prezenţa pe Facebook şi Instagram: 4 pagini, 26 conturi Facebook şi un grup. • Urmăritori: Aproximativ 1.550 de conturi Facebook au urmărit una sau mai multe dintre aceste Pagini. • Publicitate: Aproximativ 650 de dolari au fost cheltuieli pentru anunţurile de pe Facebook plătite în USD, EUR şi LEI. Prima reclamă a fost difuzată în decembrie 2013, iar cea mai recentă reclamă a fost în februarie 2019. Nu am finalizat o revizuire a conţinutului organic provenit din aceste conturi” se arată în comunicatul transmis de către cei de la Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More