Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Facebook împlineşte azi 10 ani. Zuckerberg are o problemă

2 54

facebook-sign-89

Rețeaua de socializare Facebook împlinește astăzi 10 ani de la lansare, o vârstă a maturității care aduce cu ea și o problemă: îmbătrânirea utilizatorilor săi.

În prezent, Facebook se luptă să își păstreze utilizatorii tineri, potrivit unei analize realizate de AFP și citate de Mediafax. După un deceniu de existență pe online, cea mai importantă platformă de socializare are 1,23 de miliarde de utilizatori lunari activi. O cifră enormă, care a fost comparată de cotidianul britanic The Guardian cu populația Indiei.

În zece ani de existență, Facebook a reuşit să depăşească o listare catastrofală pe bursă şi să se transforme într-o maşinărie de atragere a publicităţii.

“Peste 20% din timpul petrecut pe internet este pe reţeaua Facebook. Cei de la Facebook au realizat cu succes tranziţia de la computerul tradiţional la dispozitivele mobile. Ce au reuşit să facă este remarcabil”, a declarat Lou Kerner, fondator al societăţii de investiţii Social Internet Fund.

Potrivit unui studiu recent al agenţiei digitale iStrategyLabs, numărul adolescenţilor care au cont pe reţeaua de socializare Facebook a scăzut cu 3 milioane faţă de anul 2011.

În 2011, Facebook avea aproximativ 13,1 milioane de utilizatori cu vârsta cuprinsă între 13 şi 17 ani, numărul acestora scăzând cu 25% în prezent, la 9,8 milioane.

În schimb, numărul utilizatorilor de Facebook cu vârsta de peste 55 de ani a crescut cu 80,4% în perioada 2011-2013, de la 15,5 milioane la 28 milioane. Potrivit analiştilor, scăderile înregistrate în privinţa frecventării Facebook de către adolescenţi sunt compensate de creşterea numărului persoanelor mai mature care utilizează reţeaua de socializare.

Vizitează pagina de facebook Someşeanul.ro.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More