Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A făcut modificări la contorul de gaz pentru a plăti facturi mai mici

0 752

Pentru a primi o factură mai mică la gaze, proprietarii unor imobile apelează la modificarea contoarelor. Un astfel de caz a fost semnalat ieri poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare. Potrivit Legii energiei electrice şi gazelor naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au fost sesizaţi luni după-amiază că la un apartament de pe strada Grănicerilor din municipiu s-au găsit defecţiuni la contorul de gaz.

Un inginer al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate distribuirea integrată de gaze naturale şi electricitate a declarat că în timp ce înlocuia contorul de gaz a constatat că, în perioada 2011 – 2018, s-au efectuat intervenţii neautorizate iar modificările au avut scopul de a nu fi înregistrat în totalitate consumul de gaze naturale furnizate.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări privind încălcarea prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.