Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A făcut modificări la contorul de gaz pentru a plăti facturi mai mici

0 1.043

Pentru a primi o factură mai mică la gaze, proprietarii unor imobile apelează la modificarea contoarelor. Un astfel de caz a fost semnalat ieri poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare. Potrivit Legii energiei electrice şi gazelor naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au fost sesizaţi luni după-amiază că la un apartament de pe strada Grănicerilor din municipiu s-au găsit defecţiuni la contorul de gaz.

Un inginer al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate distribuirea integrată de gaze naturale şi electricitate a declarat că în timp ce înlocuia contorul de gaz a constatat că, în perioada 2011 – 2018, s-au efectuat intervenţii neautorizate iar modificările au avut scopul de a nu fi înregistrat în totalitate consumul de gaze naturale furnizate.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări privind încălcarea prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More