Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Faimosul Castel Dracula din Pasul Tihuța s-a închis. Obiectivul turistic este în impas financiar

0 1.832

Unul dintre cele mai cunoscute obiective din județul Bistrița-Năsăud și-a închis porțile din cauza problemelor financiare.

Unul dintre cele mami cunoscute obiective turistice din județul Bistrița-Năspud, Hotelul Castel Dracula, aflat în Pasul Tihuţa, a fost închis în urmă cu o săptămână.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, proprietarii hotelului afirmă că au luat această decizie din cauza costurilor mari cu încălzirea pe timpul sezonului rece. Deocamdată nu se ştie dacă acesta se va redeschide la primăvară sau la vară.  

Hotelul a fost ridicat în anii 1980, iar în anul 2018 a fost scoas la vânzare cu 7 milioane de euro, cu TVA, însă nu şi-a găsit un cumpărător. Complexul hotelier se întinde pe mai bine de 16.500 de metri pătraţi, doar construcţia având 4.097 de metri pătraţi. Hotelul are trei etaje, parter şi demisol şi conţine două bucătării, o cramă, un restaurant, o zonă cu biliard o terasă şi o zonă specială de agrement unde este amplasat „cavoul” contelui Dracula. 

Hotel Castel Dracula are 140 de locuri de cazare, dispuse în 63 de camere şi trei apartamente. De asemenea, complexul hotelier are propria staţie de captare şi tratare a apei, staţie proprie de epurare a apelor uzate, un depozit de carburant şi terenuri de sport, scriu cei de la Adevărul.  

Obiectivul turistic este faimos pentru faptul că a organizat ani la rând evenimente dedicate turiştilor, evenimente ce vizau nișa cunoscutului personaj creat de Bram Stocker.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More