Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fals stareț, un bărbat din Bistrița a strâns peste 5.000 de euro pentru un caz caritabil fictiv

0 541

Un bărbat de 39 de ani, din Bistriţa, a minţit zeci de persoane, spunând că este stareţul unei mănăstiri şi strânge donaţii pentru o fetiţă bolnavă de cancer, obţinând astfel donaţii în valoare de peste 5.000 de euro.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională dar şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More