Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Falsificator de carduri bancare, prins în flagrant de procurorii DIICOT

0 263

Un bărbat care avea un atelier de contrafacere a cardurilor bancare a fost depistat de polițiștii de la combaterea criminalității organizate. Aproape 400 de carduri neinscripționate și 18 carduri falsificate sau contrafăcute au fost ridicate de polițiști. Cel în cauză a fost reținut.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial București au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului CIULIN BOBI CONSTANTIN pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare in mod fraudulos și punerea în circulație de valori falsificate.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în zilele de 31.12.2015 și 2.01.2016 inculpatul a accesat, fără drept, și cu încălcarea măsurilor de securitate, sistemul informatic ATM aparținând unei unități bancare de pe raza municipiului București și, folosind mai multe instrumente de monedă electronică false sau contrafăcute inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestora, a retras în numerar suma de 19.800 lei fără consimțământul titularilor.

Inculpatul a fost surprins în flagrant la data de 2.01.2016, în jurul orelor 1,20, în zona Șoseaua Mihai Bravu având asupra sa un număr de 32 carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscripționate (blank), suma de 11.988 RON precum și șase chitanțe de retragere de la două ATM-uri.

De asemenea, la domiciliul inculpatului CIULIN BOBI CONSTANTIN au fost găsite și ridicate un hard disk, un laptop, 50 cartele din material PVC goale (blank), un dispozitiv ‘MSR605’ pentru citire și scriere cartele din material PVC, o imprimantă, un laminator precum și suma de 60.000 lei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia și accesul, fără drept, la un sistem informatic, în scopul obținerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate și punerea în circulație de valori falsificate.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More