Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Familia din Dej a cărei casă a ars ieri în incendiu, despăgubită cu bani de la bugetul local – VIDEO

0 2.765

Primarul Municipiului Dej a inclus azi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local un proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor bănesc din fondul de urgență pentru familia Pop, a cărei casă a fost cuprinsă ieri dimineață de flăcări.

Nenorocirea care s-a abătut ieri dimineață asupra unei familii de pe strada Miron Costin din Dej a trezit compasiunea și în rândul aleșilor locali. Consiliul Local Dej a aprobat prin proiect de hotărâre azi acordarea unui ajutor de urgență familiei Pop, a cărei casă a luat foc ieri dimineață, provocând pagube materiale uriașe.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat azi de consilierii locali dejeni, familiei păgubite i se acordă un ajutor în valoare de 15.000 de lei, sumă care nu acoperă în întregime pagubele produse de incendiu, însă reprezintă, într-o anumită măsură, o mână de ajutor dată păgubiților.

”Întotdeauna am fost sensibili și ne-am aplecat asupra problemelor sociale. Familia a suferit un inenciu și acum suferă în continuare. evident că prejudiciul este mult mai mare, față de ce sumă putem acorda noi. Întotdeauna am acordat un precent de 20, 30, 40% din total prejudiciu. Am propus pentru acordarea ajutorului suma de 15.000 de lei și dacă o putem aproba în ședința de astăzi, în 2-3 zile suma poate fi disponibilă pentru a ajuta această familie”, a susținut primarul Costan Morar.

De altfel, vecinii acestora au anunțat încă de ieri că vor demara o campanie de strângere de fonduri, prin cartier dar și prin intermediul bisericii, prin care să strângă suma necesară renovării casei de pe strada Miron Costin.

Aceasta a luat foc luni dimineață, flăcările pornind de la o anexă din spatele casei pentru a se extinde în doar câteva minute la tot acoperișul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More