Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fără apă la robinet până luni. Mai multe localități din Cluj rămân pe uscat

0 6.939

Compania de Apă Someș SA a anunțat sâmbătă că a oprit furnizarea apei potabile în 12 localități din județul Cluj, care vor rămâne fără apă până luni.

Decizia celor de la Someș SA este pusă pe seama suprasolicitării sistemului de alimentare cu apă în contextul secetei pedologice și a lipsei de apă la sursa de captare, după cum au anunțat reprezentanții companiei.

Localitățile afectate sunt: Feleacu, Dezmir, Chinteni, Mociu, Boju, Pata, Sălicea, Sâmboleni, Ceanu Mare, Valea lui Cati, Iacobeni, Valea Largă.

Autoritățile locale au fost informate și se așteaptă să comunice cu locuitorii pentru a minimiza disconfortul creat.

Se estimează că furnizarea apei va fi reluată luni, 24 iunie 2024, la ora 7 dimineața.

De altfel, în Sălaj s-a luat deja decizia de a furniza la program apa potabilă. Astfel, în localitățile Ileanda și Bizușa locuitorii au apă la robinet doar între orele 7-22.

”Reluarea furnizării serviciului de apă în condiții normale va fi posibilă doar în funcție de disponibilitatea apei la sursă. Pentru a limita timpul necesar reluării serviciului în condiții de continuitate, rugăm utilizatorii să folosească apa doar pentru consumul casnic”, au mai transmis reprezentanții companiei.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More