Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fără artificii de 1 Decembrie la Cluj. Banii ar putea fi donați victimelor din Colectiv

0 165

După modelul altor orașe care au anunțat deja că renunță la obișnuitele focuri de artificii de Ziua Națională a României, banii urmând a fi direcționați către victimele din Colectiv, și Cluj-Napoca intră în această campanie.

Conform edilului Emil Boc, în acest an, din respect față de tragedia din clubul bucureștean Colectiv, la Cluj-Napoca nu se vor organiza focuri de artificii de 1 Decembrie.

Am luat decizia de a nu organiza foc de artificii în acest an de 1 Decembrie ca formă de respect și de exprimare a compasiunii față de victimele tragediei de la Colectiv. Cred că este o chestiune de bun simț când încă, din nefericire, ne mai mor tineri, să nu organizăm la mai puțin de o lună un foc de artificii. Este o chestiune de respect să suspendăm organizarea acestui foc de artificii acum, când ne aflăm la mai puțin de o lună de data de 1 decembrie”, a anunțat primarul Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a adăugat că va supune dezbaterii Consiliului Local Cluj-Napoca posibilitatea ca suma de bani care ar fi urmat să fie distribuită pentru organizarea focului de artificii de ziua națională, să fie direcționați către victimele incendiului din Colectiv, așa cum s-a întâmplat și la Alba Iulia.

Vom studia în viitoarea ședință de Consiliu Local dacă avem cadrul legal ca acești bani, care ar fi trebuit să fie dați pentru artificii, să fie donați pentru familiile victimelor”, a precizat Emil Boc.

O astfel de inițiativă este propusă spre aprobare și Primăriei Zalău și Consiliului Local Zalău, în urma unei petiții online, care a strâns până în prezent peste 380 de semnături.

Sumele cheltuite în fiecare an cu focurile de artificii organizate de Ziua Națională a României nu sunt deloc de neglijat și ar reprezenta un real ajutor pentru victimele incendiului din Colectiv. Doar la Cluj-Napoca, de exemplu, pentru focurile de artificii de 1 Decembrie s-au cheltuit aproape 25.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More