Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fara telefoane mobile in penitenciare. Autoritatile trec la blocarea telecomunicatiilor

1 59

INCHISOAREE

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care permite Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa foloseasca dispozitive ce vor bruia semnalul telefoanelor mobile, folosite ilegal de detinuti.

Avand in vedere ca in ultima perioada a explodat numarul infractiunilor prin intermediul telefonului comise de persoanele private de libertate, chiar din interiorul inchisorilor, autoritatile s-au vazut nevoite sa apeleze la aceasta metoda.

Chiar daca pana in prezent peste 10 mii de telefoane mobile au fost confiscate de la detinuti, numarul celularelor aflate ilegal in posesia puscariasilor este unul extrem de mare.

Majoritatea detinutilor folosesc telefoanele mobile pentru a ramane in contact cu familia, insa o mare parte dintre ei folosesc telefoanele pentru a comite ilegalitati din spatele gratiilor. Astfel, organizati in diverse grupari la nivelul penitenciarelor, detinutii pacalesc romanii la telefon cu diverse concursuri sau afaceri.

Celebre sunt deja inselaciunile prin metoda ”Accidentul” sau cele prin care se ofera premii fictive la concursuri inexistente. Sute de romani au cazut victime in aceste cazuri, ajungand sa fie pagubite cu sume enorme, pe care le virau in conturile detinutilor sau ale apropiatilor acestora.

Cum fenomenul a scapat de sub control, telefoanele fiind folosite si la coordonarea infractiunilor de crima organizata, autoritatile au decis ca cea mai buna metoda de a stopa aceste practici este aceea de blocare a radiocomunicatiilor in penitenciare.

Astfel, detinutii vor putea folosi doar telefoanele de pe culoarul penitenciarelor, la care au acces in baza unei cartele, 30 de minute. Pot apela insa cel mult 15 numere de telefon – propuse de ei si aprobate de conducerea penitenciarului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. David Virgil Dafinoiu spune

  Echipamentele de bruiaj in puscarii s-au dovedid a fi ineficiente
  in puscariile din SUA si alte tari. O solutie mult mai eficienta si mai ieftina
  este cea de acaparea pasiva a apelurilor efectuate de puscariasi. Prin aceasta
  metoda organele autorizate au capacitatea de a urmarii comunicarea dintre parti,
  de a bloca accesul a anumitor numere la reteaua de telefonie si de a colecta
  informatii importante legate de activitati criminale in interiorul puscariilor
  si in afara acestora.

  David V. Dafinoiu, AGT Intelligence

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More