Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fără vacanțe pentru britanici. Cei care pleacă din țară fără un motiv întemeiat vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline

0 34

Britanicii care părăsesc țara pentru a călători în străinătate fără motive întemeiate riscă o amendă de 5.000 de lire. Sancțiunea va intra în vigoare săptămâna viitoare, ca urmare a măsurilor anti-COVID, scrie BBC.

Joi, parlamentarii britanici vor adopta o lege prin care cetățenii care părăsesc țara în călătorii care nu sunt considerate esențiale, inclusive în vacanțe, vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline.

Nici până acum britanicii nu puteau pleca în vacanță, ca măsură împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Însă, începând de joi, interdicția de a părăsi teritoriul țării fără un motiv bine întemeiat va fi prevăzut în lege, orice încălcare a acestei măsuri putând fi sancționată, precizează BBC.

Britanicii ar fi putut pleca în vacanțe începând cu data de 17 mai, însă, din cauza celui de-al treilea val, noua data rămâne incertă.

Marea Britanie este, în prezent, în al treilea lockdown de la debutul pandemiei de coronavirus. Cea mai îndoliată țară din Europa a înregistrat peste 126.000 de decese şi peste 4,3 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More