Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fariseism politic. Liviu Pop își pune cenușă în cap și vrea Ziua Unității Civice pe 10 august

0 955

Liviu Marian Pop, unul dintre membrii PSD care au comentat cu tonalitate gravă evenimentele din 10 august 2018 și au criticat manifestanții, vrea acum Ziua Unității Civice, pentru a comemora data de 10 august.

Liviu Marian Pop, senator PSD și fost ministru al Educației, a venit cu un proiect de lege care arată perfect portretul politicianul român postdecembrist. Senatorul a scris orgolios și empatic pe Facebook, apropos de manifestațiile din 10 august, că Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. 
Cred că românii merită această lege
.

Foto: Captură ecran Facebook Liviu Marian Pop, 10 august 2019

Ni se pare că Liviu Marian Pop a uitat declarațiile pe care domnia sa le-a făcut în 10 august 2018, atunci când în Piața Victoriei s-a iscat un mic război civil, cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și ale elemente ce au fost necesare pentru reprimarea manifestanților care au agresat forțele de ordine. Tocmai așa a afirmat atunci Marian Liviu Pop, care acum vrea Ziua Unității Civice. Să recapitulăm. 11 august 2018, Liviu Marian Pop scrie pe Facebook:

Esti multumit Klaus Iohannis? Asta este ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT?
”Avem o colegă care a fost bătută cu bestialitate. La acest moment, are o suspiciune serioasă de ruptură de coloană cervicală, cu riscul de a rămâne paralizată. Aproape că sunt bulversat de ce am văzut. Mi-a fost greu să privesc imaginile acelea. Nu încerc să emoționez pe nimeni, dar vă transmit un sentiment absolut uman și firesc”, a zis Marius Militaru la B1 TV.

Foto: Captură ecran Facebook Marian Liviu Pop, 11 august 2018

”Oamenii de la un fast-food din apropierea Pieței Victoriei au avut un apel pe 112 și au cerut intervenția pentru că se devastau vitrinele. Într-o primă intervenție, au fost colegii noștri de la Poliție, dar au fost atacați de niște huligani. Apoi a fost trimis un dispozitiv de jandarmi în care se afla și colega noastră, sergent major, de 20 de ani. Se ataca din foarte multe locuri. A fost scoasă în viață de acolo datorită colegilor noștri”, a mai spus Marius Militaru.

Jandarmii au intervenit, vineri seară, pentru evacuarea Pieţei Victoriei, după ce membri ai forţelor de ordine au fost agresaţi de mai multe persoane.

Foto: Captură ecran Facebook Liviu Marian Pop, august 2018

Și toate acestea fără să punem la socoteală declarațiile date pe sticlă de către senatorul PSD. Cei de la Revista 22 îl citează de altfel și ei pe Liviu Marian Pop, cel de după 10 august 2018:

„Eu am văzut câteva acțiuni a (sic!) protestatarilor împotriva jandarmilor. Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața…sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”.

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă”.

Dragi politicieni, din orice tabără ați fi, unele lucruri nu se uită, iar un proverb englezesc zice cam așa: Nu toți cei care folosesc apa sfințită sunt sfinți.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More