Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FC Unirea Dej solicită sprijinul Consiliului Local pentru continuarea activității : ”Ne-am plătit toate datoriile”

1 297

Unirea Dej - Avantul Reghin fotbal (6)

Conducerea clubului de fotbal Unirea Dej a trimis pe adresa Consiliului Local Dej o adresă prin care solicită sprijin financiar în vederea continuării participării echipei în Liga a III-a.

Potrivit președintelui clubului de fotbal, Mircea Itu, conducerea echipei a achitat toate restanțele financiare către jucători și angajați pentru anul 20144, fiind cu plățile la zi în ceea ce privește datoriile și furnizorii.

”Dorim să continuăm participarea în Liga a III-a și în sezonul următor. Avem un lot tânăr, cu care putem face performanță și solicităm susținerea Consiliului Local Dej în desfășurarea activității. La centrul de copii și juniori avem înscriși 120 de copii din Dej, care își desfășoară activitatea la Unirea Dej. De asemenea, avem și susținerea părinților lor pentru a continua activitatea clubului și participarea în competiții”, a declarat pentru Someșeanul.ro președintele FC Unirea Dej, Mircea Itu.

Acesta a mai precizat că clubul pe care îl conduce nu mai are nicio datorie în momentul de față, dar că fără sprijinul autorităților locale activitatea clubului nu mai poate continua. FC Unirea Dej va prezenta și în fața consilierilor locali la ședința de joi listele cu semnături ale jucătorilor și angajaților, prin care aceștia declară că le-au fost achitate toate restanțele financiare.

Pe de altă parte, primarul Costan Morar caută de câteva luni bune o soluție de a scăpa de clubul Unirea Dej, astfel încât să nu mai fie nevoit să pompeze bani din bugetul local la echipa de fotbal. În luna decembrie a anului trecut, în cadrul ședinței de Consiliu Local, edilul șef a adus în discuție posibilitatea ca echipa de fotbal să fie preluată de altcineva, însă spunea că nimeni nu este dispus să preia și să bage bani într-o echipă îngropată în datorii.

Exista chiar varianta ca Paul Papp să se implice ca investitor la Unirea Dej, însă această posibilitate a căzut după ce Papp și Dan Bucșa, un alt fotbalist dejean, au decis să investească în propria școală de fotbal.

Pentru acest caz, primarul Costan Morar s-a arătat dispus să sprijine noul club de fotbal care va fi înființat (Papp&Bucșa), însă nu se mai arată dispus să ajute continuarea activității Unirii Dej, un club cu o istorie de 94 de ani, fiind practic unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din România.

Edilul Dejului spune că dorește sprijinirea noului club Papp&Bucșa prin aceea că-i va pune la dispoziție o bază sportivă modernizată în zona Obor. În acest sens, Costan Morar va propune în ședința de Consiliu Local un proiect de hotărâre, prin care  zona sportivă Obor va fi modernizată și reabilitată, va dispune de un teren de fotbal și unul de antrenament, vestiare și logistica necesară în vederea desfășurării activității în cele mai bune condiții.

Nu același interes îl arată primarul Dejului față de clubul de fotbal de la care chiar Paul Papp, Dan Bucșa sau Ciprian Deac au făcut primii pași în cariera fotbalistică. Stadionul de la Dej este pe punctul de a se dărâma, tribunele arată în ultimul hal, iar clădirea vestiarelor se prezintă ca în evul mediu.

Și totuși, primarul nu se mai arată dispus să distribuie de la bugetul local nicio sumă de bani pentru a mai susține activitatea clubului Unirea Dej, aspect care-i nemulțumește pe microbiștii dejeni, pe jucători, dar și pe părinții acestora.

”Nu înțeleg de ce primarul face această diferență între cluburi. Adică nu mai dai bani la un club cu istorie de aproape 100 de ani, un club care a dat jucători de mare valoare țării chiar în perioada recentă, dar ești dispus să sprijini un club, școală de fotbal, ce-o fi, care abia se înființează. Practic, ajungi așa să distrugi unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din țară, dar în același timp acorzi sprijin unei inițiative private de înființare a unui club nou. În acest fel, primarul ne obligă să ne ducem copii la clubul lui Papp, pentru că la Unirea Dej nu vor mai putea continua să joace fără bani. Și așa ajută acest nou club, fără să-i pese că distruge un club cu o istorie care se identifică cu Dejul”, ne-a declarat tatăl unuia dintre jucătorii de la grupele de juniori la Unirea Dej.

Un alt părinte s-a arătat dezamăgit de faptul că primarul ar putea tăia de pe listă Unirea Dej la alocarea bugetului din acest an: ”Nu e corect ceea ce se întâmplă. Cu bune și rele, Unirea Dej există de atâția zeci de ani, dar acum este în pragul desființării, doar pentru că primarul nu mai vrea să susțină activitate. A spus că dacă cineva vrea ca Unirea Dej să continue activitatea să aducă bani la club, să aducă investitori, pentru că echipa nu este a Primăriei, că este un club privat. Păi și clubul lui Papp va fi tot unul privat. Pentru acela există disponibilitate de sprijin și pentru ăsta nu? Eu nu zic să nu-l ajute pe Papp cu clubul lui de fotbal. Dar să dea și la unul și la altul. Așa ar fi corect.”

Rămâne de văzut la ședința Consiliului Local Dej de joi, când se pune în discuție proiectul de buget pe anul 2015, ce sume de bani vor fi alocate pentru sport și dacă FC Unirea Dej vor mai primi bani de la autoritățile locale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. sandel spune

    Nu stiu daca chiar un parinte a zis asa ceva dar daca face aceasta afirmatie pot sa-i raspund ca Papp si Bucsa merita tot sprijinu pt ca vor sa faca performanta si sa faca o chestie profesionista pt copiii din dej , nu ce face Itu si Magdas de 7 ani fura banii comunitatii , aduc jucatori staini si echipa este tot la retrogradare de cand conduc ei foTbalu Dejean .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More