Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În febra sărbătorilor a început și traficul cu pomi de Crăciun

0 152

Prin acțiuni comune ale polițiștilor și ale Gărzii Forestiere au fost depistate persoane care transportau fără acte de proveniență 53 de pomi de Crăciun.

Polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud au desfășurat la data de 5 decembrie a.c. acțiuni pentru combaterea delictelor silvice pe valea Someșului.

Astfel, un bărbat din localitatea Șanț a fost surprins în timp ce transporta cu o căruță tractată de un tractor, 47 de pomi de Crăciun fără documente legale de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 de lei, iar pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare Șanț. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea mijlocului de transport folosit de celîn cauză.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii l-au depistat pe un alt bărbat, din aceeași localitate, care transporta  cu o autoutilitară 6 pomi de Crăciun fără documente legale de proveniență. Bărbatul a fost sancționat cu avertisment, iar brazii au fost confiscați.

Astfel de acțiuni vor avea loc în perioada următoare pe raza întregului județ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More