Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Februarie vine cu scumpiri ale alimentelor și nu numai

0 314

Creșterea valorii monedei euro, devalorizarea leului și numărul mare de importuri agroalimentare duc la creșterea prețurilor în luna februarie.

Se anunță noi scumpiri începând cu luna februarie a acestui an. Aceste scumpiri sunt efectul creșterii rapide și continue a valorii monedei europene, la care se adaugă și decizia de creştere a salariilor de la 1 ianuarie, scriu cei de la Adevărul. Aceste majorări sunt afectate și de numărul mare de importuri de produse agroalimentare.

Astfel, analiza celor de la Adevărul arată că prețul alimentelor vor creşte cu cel puţin 6 – 8% din luna februarie. Creșterea monedei euro și devalorizarea leului afectează și persoanele care stau cu chirie care vor ieși în pierdere cu o sumă anuală de 240 de lei.

„Având în vedere că, la o diferenţă de curs de aproape 10 bani, raportat la o chirie medie de 200 de euro, înseamnă o pierdere lunară de 20 de lei şi una anuală de 240 lei, sume deloc de neglijat având în vedere că aceste costuri suplimentare se adaugă facturilor la telefonie mobilă şi cheltuielilor cu hrana” scriu cei de la ziarul Adevărul.

Întreaga analiza a efectelor creșterii euro și a devalorizării leului și modul în care acestea influențează majorarea prețurilor o puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More