Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Felipe Alvarez de Toledo, Ambasador al Republicii Argentina în România, întâlnire cu Marius Mânzat

0 358

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit vineri, 16 martie a.c., vizita Excelenţei Sale, domnul Felipe Alvarez de Toledo, Ambasador al Republicii Argentina în România.

În cadrul întâlnirii de la sediul forului administrativ județean, diplomatul argentinian a fost însoțit de către doamna Andreea Negreanu, șefa Secției Comerciale din cadrul Ambasadei.

În acest context, vicepreședintele Marius Mînzat i-a prezentat oficialului străin potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, în scopul extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, inclusiv în ceea ce privește atragerea de investitori argentinieni şi dezvoltarea schimburilor comerciale.

Astfel, oaspetele argentinian a avut oportunitatea de a cunoaște cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean precum și facilitățile pe care Parcurile Industriale administrate de forul administrativ județean le oferă investitorilor prin intermediul S.C. TETAROM S.A.. Totodată, vicepreședintele Marius Mînzat a prezentat  modul de organizare și funcționare a Consiliului Județean, entitățile subordonate acestuia și proiectele pe care le gestionează. Nu în ultimul rând, oferirea unor informații complexe și detaliate referitoare la potențialul agricol și industrial, precum și la principalele obiective turistice și culturale din județul Cluj a constituit un punct important pe agenda discuțiilor purtate la sediul forului administrativ județean.

            „Am profitat de vizita Excelenței Sale pentru a evidenția numeroasele puncte forte ale Clujului. Totodată, l-am asigurat pe domnul ambasador de întreaga noastră disponibilitate de colaborare atât cu agenții economici argentinieni interesați de piața economică clujeană cât şi cu regiunile sau instituțiile din Argentina dispuse să cooperăm”, a declarat domnul Marius Mînzat, Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

În același timp, în ceea ce privește atuurile județului Cluj din punct de vedere al atractivității investiționale, vicepreședintele Consiliului Județean a evidenţiat pe parcursul întâlnirii faptul că acest judeţ deține al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, puncte forte care fac din Cluj o locație extrem de atractivă din perspectiva potenţialilor investitori.

Aflat pentru prima oară la Cluj, ambasadorul Argentinei s-a arătat interesat, la rândul său, de potențialul economic și investițional al județului, de sectorul IT și de cel al medicinei, manifestându-și dorința stabilirii și derulării unor relații de colaborare între județul Cluj și  regiuni omoloage din Argentina.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More