Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeia de 25 de ani care a sărit din telescaunul pârtiei de schi din Băișoara și-a rupt coloana

0 387

SMURD

Tânăra care a făcut atac de panică și a sărit în gol, după ce instalația de telescaun s-a blocat, și-a fracturat coloana. Asta spun medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca. Ei nu exclud nici varianta de a supune victima unei intervenții chirurgicale. Fata are și noroc. Coloana nu i s-a deplasat, iar măduva nu a fost atinsă.

Tânăra a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe joi seara în jurul orei 22.00, conștientă. Medicii au examinat-o pe aceasta și au constatat că are coloana ruptă în zona lombară.

După investigațiile din UPU, pacienta a fost trimisă la Clinica Ortopedie. Medicii ortopezi urmează să stabilească dacă pacienta va fi operată pe coloană sau nu, scrie ZiarulClujean.ro.

Primele informații arată că fractura este gravă, dar nu atât de gravă încât tânăra să rămână paralizată.

Tocmai de aceea a fost trimisă la Clinica de Ortopedie. Potrivit medicilor de la UPU fractura este fără interesarea măduvei, ceea ce îi face pe aceștia să creadă că victima va putea umbla din nou.

„Pacienta de 25 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe cu traumatism dorso lombar cu fratură. După examinări aceasta a fost trimisă către Clinica de Ortopedie. Fractura era fără deplasare și fără interesarea măduvei”, a declarat pentru ZiarulClujean.ro Monica Costin, director medical în cadrul Spitalului Județean Cluj.

Reamintim, joi după-masă, telescaunul pârtiei de schi din Buscat – Băișoara s-a blocat pentru câteva zeci de minute. Tânăra de 25 de ani a rămas suspendată la înălțime în telescaun și înghețată de frig a făcut atac de panică. Aceasta a sărit în gol de la patru metri și și-a rupt coloana.

Nimeni nu știe cauza exactă pentru care s-a oprit telescaunul.

Administratorii pârtiei de schi din Buscat și-au cerut scuze pentru incident și au spus că dacă tânăra nu va rămâne paralizată este așteptată din nou pe pârtie să folosească punctele de urcare rămase pe cardul achiziționat.

Citește și …

Incident ȘOCANT la Băișoara! O femeie a făcut atac de panică și a sărit în gol din telescaunul blocat

În legătură cu evenimentul petrecut la stațiunea clujeană Buscat, reprezentanții acesteia ne-a transmis următoarea declarație oficială:

”În data de 01.01.2015 telescaunul din Buscat Resort s-a oprit din cauza oscilațiilor de tensiune. Am încercat resetarea sistemului și repornirea cumotorului standard. După 10-15 minute am reușit repornirea sistemului de viteză redusă. În acest timp 4 clienți nu au respectat regulile de conduită a folosirii telescaunului, au ridicat bara de protecție și au sărit. Din nefericire una dintre persoane s-a accidentat în momentul aterizării. După aflarea întâmplărilor, în cel mai scurt moment echipa de salvamont a fost la fața locului. Din fericire pentru Diana, persoana accidentată, nu a necesitat nicio zi de spitalizare.
Dorim să precizăm faptul că instalația de transport pe cablu de tip telescaun se poate opri din multiple motive, fie voluntare: de către personalul instalației pentru evitarea posibilelor accidentări, fie involuntare: sistemul de protecție a telescaunului care se declanșează la vânt puternic, balansarea scaunelor, oscilații ale tensiunii sau lipsa acesteia. Telescaunul din Buscat Resort funcționează conform normelor ISCIR, PTR 9/2003, și în acest caz am procedat conform tuturor normelor de siguranță!”


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More