Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeia vs. Bărbat. Bătalia sexelor: bătalia în care nimeni nu câştigă niciodată

0 49

man-woman

“Dacă vrei să se spună ceva, cere unui bărbat. Dacă vrei să se facă ceva, cere unei femei.” Vorba vine, femeia este capabilă să facă multe, dar uneori are nevoie de un bărbat care să îi spună din perspectiva masculină cum să abordeze anumite situaţii.

În nenumărate cazuri prezenţa feminină este eclipsată de cea masculină, în ochii celorlalţi nefiind locul unei femei în anumite posturi.

Câteva exemple ar fi cele în care vezi prezenţa feminină la volan, în armată, taximetrie sau jucând fotbal. Cele mai multe reacţii în astfel de situaţii sunt negative. “O femeie să facă aşa ceva?”

De ce nu? Dacă suntem de sex feminin înseamnă că nu suntem capabile să practicăm ceea ce face un bărbat? Cu siguranţă putem, dacă suntem femei puternice, hotărâte şi sigure pe noi.

Femeia este la rândul ei om, chiar dacă există diferenţe de structură fizică, asta nu înseamnă că nu avem suflet de învingătoare. Noi, sexul frumos, avem şi acel atuu numit putere de convingere.

De cele mai multe ori, o femeie reuşeşte să convingă un politist rutier că amenda este prea mare sau poate fi evitată. Reuşeşte să convingă un bărbat că anumite investiţii se pot face într-un alt mod. Reuşeşte să convingă un copil că acea jucărie este nefolositoare. Sunt multe lucruri în această viaţă pe care femeia le duce la bun sfârşit din prima încercare.

Poate că nu întotdeauna este vorba de forţă fizică, ci este vorba de vorbele bine alese, de gesturi şi abordare. Femeie are instinctul matern nu doar faţă de proprii copii, ci faţă de tot ce cuprinde viaţă.

Nu am înţeles şi nu voi înţelege niciodată de ce o femeie este limitată uneori. Până la urmă ea nu exclude bărbatul din viaţa ei, nu îi impune anumite limite şi nu îl consideră incapabil de a se descurca când vine vorba de viaţă socială sau familie.

Cu mulţi ani în urmă, femeia era asociată unui singur stil de viaţă. Cel de gospodină convinsă. Ea avea în propria agendă trecut doar copii, soţ, mâncare şi curăţenie. Acum, în secolul nostru, femeia are agendă, jurnal şi carneţel în viaţa de zi cu zi.

Noi, femeile, ne-am întins braţele spre ramuri unde doar bărbaţii aveau acces. Am reuşit să ajungem uneori peste prezenţa masculină şi să preluăm noi comanda. Însă noi nu suntem atât de autoritate. Abordăm situaţiile dintr-o perspectiva mai fină, mai feminină. Bineînţeles, în cele mai multe cazuri, pentru că întotdeauna există excepţii.

Acum ne-am integrat în armată, taximetrie, inginerie, şantier şi multe alte meserii care până cu ceva timp în urmă erau doar poveşti ale bărbaţilor. Azi, avem liberă alegere şi liberă decizie, chiar dacă încă societatea mai are implantate în păreri excluderi ale femeii de la anumite meserii sau activităţi.

Sunt femeie. În această viaţă mi-a fost mereu frică numai de Dumnezeu. Alte obstacole, alte gânduri sau alte evenimente mai nefericite din viaţă mea au reuşit doar să-mi şifoneze sufletul, dar am luat „fierul de călcat” din forţă feminină şi am activat modul de călcare cu aburi, aburi  din lacrimi. Aşa, am epuizat orice formă de suferinţă. Inclusiv lacrimile. Şi sunt sigură că, deşi am scris din proprie perspectivă, se generalizează, sau dacă nu, se va generaliza.

Ne alegem atât de meticulos hainele, machiajul şi felul în care ne aranjăm părul, încât simţim că suntem artiste ale frumosului. Suntem mari designeri ai propriei noastre vieţi. De la felul în care stăm picior peste picior când stăm jos, până la fiecare firicel din genele bine definite de mascara.

FACEM DIN INEXISTENT, EXISTENT ŞI DIN IMPOSIBIL, POSIBIL. ASTA CÂND FEMEIA, E FEMEIE !!

Ca să închei, femeia este egală bărbatului, pentru că are aceleaşi sentimente, aceleaşi trăiri, poate lua aceleaşi decizii şi cu siguranţă poate duce la bun sfârşit orice provocare a vieţii, CU BINE. Femeia iubeşte bărbatul, bărbatul adoră femeia. Societatea face diferenţa, dar într-un final s-a dovedit şi se va dovedi în continuare că nimeni şi nimic nu poate limita şansele unei femei, pentru că cineva spunea odată: “O femeie poate face tot ceea ce face un bărbat, iar asta în timp ce poartă tocuri înalte”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More