Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeie cercetată pentru sustragere de energie electrică

0 47

cablu telefonic stalp

O femeie, de 64 de ani, din Cluj-Napoca, este cercetată de poliţişti pentru furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Aceasta este bănuită că a sustras ilegal energie electrică.

În urma cercetărilor efctuate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie, s-a dispus continuare a urmăririi faţă de o femeie de 64 de ani, din Cluj-Napoca, pentru săvârşirea infracţiunilor de “furt” şi “executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că femeia, începând cu data de 21 august a.c., şi-ar fi racordat, ilegal, apartamentul situat pe strada Horea, din Cluj-Napoca, la reţeaua de curent electric. Aceasta şi-ar fi conectat instalaţiile elctrice direct din firidă, fără contorizare, în vederea sustragerii de energie electrică.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.200 lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru comiterea infracţiunilor de „furt” şi „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, fapte prevăzute de Coul penal, respectiv de Legea 123/2012 privind energia electrică şi a gazele naturale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More