Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeie din Baia Mare înșelată de un fals reprezentant al Ambasadei României în SUA

0 216

inselaciune telefon

O femeie de 64 de ani din Baia Mare a fost victima unei înșelăciuni prin telefon, metodă cu o tot mai largă răspândire în ultima perioadă.

Băimăreanca a a fost sunată ieri, în jurul orei 12.00 de un bărbat care s-a recomandat a fi reprezentant al Ambasadei Române in SUA. Acesta i-a cerut să vireze într-un cont suma de 11000 de lei, bani ce reprezentau onorariul avocatului fiului femeii, care ar fi fost reţinut de poliţie în urma producerii unui accident de circulaţie în SUA.

După ce a trimis banii, băimăreanca a fost sunată din nou de aceeaşi persoană care i-a cerut să cumpere şapte cartele de reîncărcare, a 25 de euro fiecare, iar apoi să transmită codul întrucât acestea reprezentau costul convorbirilor avute. După ce a transmis codurile de reîncărcare, femeia a luat legătura cu fiul ei şi a aflat că a fost victima unei înşelăciuni. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor care folosesc această metodă în scopul de a vă înşela, poliţiştii vă recomandă:

  • nu daţi curs indicaţiilor primite de la aceştia şi nu viraţi banii în contul indicat
  • aveţi în vedere că cel care vă sună este un escroc care inventează astfel de poveşti tragice pentru a vă înşela cu sume importante de bani
  • luaţi legătura cu persoana la care infractorul face referire ca să vă convingeţi că povestea nu se confirmă
  • notaţi-vă numărul de cont indicat pentru a putea furniza poliţiştilor date care să ajute la identificarea autorului
  • anunţaţi poliţia în cel mai scurt timp.

Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More