Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeile din Dej, sprijinite pentru formare profesională și găsirea unui loc de muncă – VIDEO

1 119

comunicat de presa POSDRU 1

La sediul Primăriei Dej a avut loc azi o conferință de presă în cadrul căreia, primarul Costan Morar a prezentat proiectul ”Șanse egale și respect în Municipiul Dej”, proiect care vine în sprijinul femeilor care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Prin intermediul acestui proiect, femeile domiciliate în Dej și aflate în căutarea unui loc de muncă, sau în șomaj ori inactive pe piața muncii, vor fi recrutate pentru cursuri de ocupare și formare profesională în meseriile de bucătar, cofetar, patiser sau lucrător comercial.

Toate femeile participante la acest proiect vor beneficia de o subvenție cuprinsă între 1.200 și 2.400 de lei în funcție de prezența la cursuri. Cursurile pentru calificarea de lucrător comercial vor debuta la 1 iulie.

Conform primarului Costan Morar, cursurile se vor face la Cantina Socială a Primăriei, motiv pentru care aceasta se va renova în perioada următoare.

Dejencele care vor absolvi aceste cursuri de formare profesională vor primi la final o diplomă recunoscută la nivel european.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și are o valoare totală de 1.500.000 lei, din care 2,5% este contribuția Consiliului Local Dej.

Formularele de înscriere se găsesc la sediul Primăriei Municipiului Dej, Serviciul Programe Integrare Dezvoltare, camera 22. Informatii în fiecare zi de luni până vineri între orele 10-14. Mai multe detalii puteţi obţine la numărul de telefon 0264-214742.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More