Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeile liberale din Dej și Cluj, prezente la Biroul Politic Național de la Iași, unde au sărbătorit și Ziua Unirii

0 77

Partidul Național Liberal a programat la finalul săptămânii trecute la Iași reunirea birourilor politice ale partidului, sute de liberali din întreaga țară participând la dezbateri dar și la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române.

Din județul Cluj au fost prezente la aceste întâlniri Violeta Mureşan, secretar general regional, Mihaela Suciu, copreşedinte OFL Cluj şi Melinda Alexandru, copreşedinte OFL Dej.

Prezentă la Iaşi la dezbaterea „Reprezentarea de gen în politică, provocări şi soluții”, doamna copreşedinte a Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu a declarat că „După 25 de ani e nevoie de primenire în politică, de suflu proaspăt, e nevoie de femei, de tineri. Organizația Femeilor Liberale are rol definitoriu în promovarea acestei teme”, se arată în comunicatul de presă al OFL Dej.

Copreşedintele, Vasile Blaga a continuat ideea: „Indiferent dacă se reuşeşte sau nu să se voteze aceasta lege, noi PNL, vom da un semnal clar clasei politice şi vom pune pe listele de candidați la alegerile locale, o treime, femei.”

Mesaje importante au fost transmise de copreşedintele OFL Național, Lucia Varga: „Mergeți în oraşele cu primari liberali să vedeți cum funcționează lucrurile. Mergeți la Cluj, la Oradea, la Alba şi veți constata diferența…Sunt trei argumente principale pentru această reprezentare de gen:
– PNL este la răscruce în politică
-criteriile de integritate, pe care femeile le respectă mai mult
-s-a decis ca o treime din oamenii care candidează să fie noi.”

Cristina Trăilă: „Constituția SUA începe cu cuvintele ‘We, the people’. Asta înseamnă toți, femei şi bărbați în funcții publice.
Articolul 16 din Constituția României, la aliniatul 3 spune:statul garantează egalitatea de gen pentru femei şi bărbați, în funcții publice. Legea 202 /2002 pentru egalitate de şanse există. Noi trebuie să păstrăm echilibru între femei şi bărbați, între cetățean şi stat.”

La întâlnirea de sâmbătă a participat şi Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Județean Mureş şi preşedinte al Ligii Aleşilor Locali.

Duminică femeile liberale au participat şedința Biroului Politic Național şi la festivitățile sărbătoririi Unirii Principatelor Române din Iaşi, la împlinirea a 157 de ani de la Unire.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More