Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Femeile, mai atente la volan decât bărbații

0 41

Conducătoarele auto sunt mai atente la volan decât bărbații, spune un comunicat al Inspectoratului General al Poliției române, care precizează că doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto.

Conducerea unui autovehicul presupune multă atenție, responsabilitate, cunoștințe în domeniu și mai ales păstrarea calmului în situații  dificile ce pot apare în trafic. Șoferițele au dovedit că păstrează aceste calități mai bine decât bărbații, atunci când se află la volan.

Doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto.

Cele mai multe accidente produse în localități au avut ca și consecință neacordarea priorității de trecere pietonilor (15,58%), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (13%) și viteza neadaptată (11,9%).

În afara localităților, conducătoarele auto s-au făcut vinovate de producerea accidentelor din cauza vitezei neregulamentare (în 12,4% de cazuri), din cauză că au avut alte preocupări la volan (3%) sau pentru că au circulat pe sensul opus (2,3%).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More