Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fenomen astronomic deosebit astăzi. Cum ne afectează Luna Albastră

0 95

Luna albastră este un eveniment astronomic deosebit care va avea loc pe 21 mai și se va produce în apropierea planetei Marte.

Luna și Marte vor putea fi observate pe cer începând cu seara zilei de 21 mai și până în dimineața zilei de 22 mai. Contrar denumirii, Luna nu va avea culoarea albastră, însă culoare roșie a planetei Marte va fi vizibilă.

Numele „Luna albastră” a fost folosit în ultima perioadă pentru a descrie două dintre cele două luni pline apărute într-o singură lună calendaristică. O definiţie mai veche spune că Luna Albastră reprezintă, de fapt, a treia lună plină dintre cele patru care pot apărea într-un singur anotimp.

Pe 22 mai, Pământul va trece între Marte şi Soare, Acest fenomen este denumit de astronomi „Opoziţia lui Marte”, deoarece Marte se va afla în opoziţie faţă de Soare. Din acest motiv, planeta va fi vizibilă la apus. În acelaşi timp, la apus va fi vizibilă luna plină. Din acest motiv, Marte poate fi observată în apropierea Lunii.

Există diferite teorii și cu privire la faptul că această Lună plină rară este numită „albastră” („blue”). Una dintre aceste teorii susține că termenul „blue” provine din cuvântul arhaic „belewe” care înseamnă „a trăda”. Din acest motiv, pe vremuri, oamenii credeau că Luna, după care își coordonau activitățile agricole, îi trădează apărând plină în mod neașteptat, în afara periodicității calendaristice obișnuite.

Luna albastră poate fi văzută albastră în ocazii extrem de rare, explică NASA. Pentru a vedea o Lună cu adevărat albastră este însă nevoie de erupția puternică a unui vulcan aici pe Pământ. Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, în anul 1883, când oamenii vedeau Luna albastră în fiecare noapte după erupția vulcanului indonezian Krakatau cu forța unei bombe nucleare de 100 de megatone. Norii de cenușă scuipați de vulcan au urcat până la limita superioară a atmosferei terestre, iar Luna a devenit „albastră” din cauza faptului că cenușa vulcanică juca rolul unui filtru pentru cei care se uitau pe cer.

Luna s-a văzut albastră și în anul 1980, după erupția vulcanului Mount St Helens din Washington (SUA), sau în 1982, după erupția vulcanului El Chichón din Mexic, precum și în 1991 după erupția vulcanului Pinatubo din Filipine. Aceeași iluzie a Lunii albastre poate apărea și după puternice incendii de pădure.

Cum sunt afectate zodiile
Berbecii vor primi o doză de energie și vor simți că pot face orice cu viața lor. Unii dintre ei s-ar putea arunca în tot felul de proiecte la serviciu, alții vor renunța la relațiile care nu îi mai mulțumesc și vor căuta dragostea în altă parte, iar o parte din nativii acestei zodii ar putea renunța de tot la domeniul în care activează și ar putea s-o ia de la capăt, cu o afacere bazată pe pasiunile lor. Până pe 12 iunie, nativii din berbec vor avea și succes la bani.

Taurii ar putea ieși în sfârșit din zona lor de confort și ar putea porni într-o călătorie plină de aventură, care i-ar putea transforma. Mulți tauri vor simți nevoia de a călători cât mai departe în perioada următoare și de a încerca lucruri uneori periculoase, care să îi facă să trăiască viața la intensitate maximă.

Gemenii vor avea șansa de a-și îndrepta greșelile din trecut
Gemenii care au călcat strâmb în relații au cele mai multe șanse de a-și îndrepta greșelile, în această perioadă. Dar, indiferent de greșelile din trecut, acești nativi trebuie să știe că dacă se străduiesc, ar putea fi iertați de aceia cărora le-au făcut rău.

Racii au șanse maxime să se țină de sport și de dietă dacă se apucă acum
Luna Albastră îi face pe raci să fie mai responsabili cu starea lor de sănătate și mulți ar putea adopta în această perioadă un stil de viață sănătos. Succesul le va fi aproape garantat dacă au voință și își doresc cu adevărat să facă o schimbare în viața lor.

Leii își întorc atenția către familie
În ultima perioadă, mulți dintre nativii acestei zodii s-au concentrat pe carieră. Începând cu week-end-ul 21-22 mai, leii își întorc atenția spre familie, spre ceea ce e cu adevărat important pentru ei.

Fecioarele s-ar putea muta în altă casă sau chiar în altă țară
Influența Lunii Albastre asupra fecioarelor ține de domiciliu – unii dintre acești nativi vor începe să își caute o nouă casă, alții se vor muta, iar o parte din fecioare ar putea chiar să emigreze în perioada următoare. Până pe 12 iunie, fecioarele vor fi predispuse la călătorii oricum.

Balanțele vor experimenta sexual
Fie că sunt într-o relație, fie că sunt singure, pentru balanțe începe o perioadă fierbinte, în care își vor concentra întreaga atenție pe experiențele sexuale și pe plăcere. În următoarele două săptămâni, cel puțin, multe balanțe își vor înșela partenerii de cuplu sau se vor despărți de aceștia.

Scorpionii au șanse de a avansa în carieră
Mulți nativi scorpioni vor traversa în săptămânile care urmează o perioadă extrem de bună, din punct de vedere al carierei. Asta înseamnă că o parte dintre ei vor începe afaceri profitabile, alții vor avansa la locul de muncă, iar alții pur și simplu vor culege roadele muncii lor de până acum.

Săgetătorii și-ar putea schimba stilul de viață și ar putea renunța la vicii
Alcool, droguri, țigări, zahăr, aventuri extraconjugale… Nimeni nu e perfect, iar lista viciilor nu se oprește aici. Ei bine, Luna Albastră determină nativii săgetători să fie mai responsabili cu viețile lor și să renunțe la vicii.

Capricornii ar putea trece printr-o schimbare de look
Următoarea perioadă îi determină pe nativii capricorni să fie mai atenți la look-urile lor. Asta înseamnă că mulți vor începe să își schimbe garderobele, să adopte noi stiluri vestimentare, dar și să își schimbe tunsorile sau culoarea părului.

Vărsătorii și-ar putea renova locuințele
Au așteptat multă vreme pentru a avea energia și resursele financiare necesare pentru acest lucru, iar acum momentul a venit – mulți vărsători vor începe proiecte de renovare a locuinței sau poate chiar își vor construi o casă. Luna Albastră le va da inspirație și energie în acest sens.

Peștii s-ar putea implica în activități caritabile
Luna Albastră le va aduce mult succes profesional peștilor și mulți bani. Asta îi va determina pe o parte dintre acești nativi să se implice și în proiecte și activități caritabile, pentru a-i putea ajuta la rândul lor pe cei care au nevoie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More