Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fenomen astronomic rar. Jupiter și Saturn vizibile ca o stea dublă

0 244

Planetele Jupiter şi Saturn se vor apropia aparent una de alta, pe 21 decembrie, fiind vizibile ca un astru dublu pe cerul de seară.

Fenomenul poate fi văzut cu ochiul liber, foarte aproape de orizontul de apus. Recomandarea noastră pentru observarea fenomenului este să priviţi dintr-un loc de unde se poate vedea apusul Soarelui, pentru că orice clădire sau obstacol aflat înspre apus va ascunde planetele.

O conjuncţie nu la fel de strânsă se va produce pe 31 octombrie 2040, planetele fiind vizibile înainte de răsăritul Soarelui. Următoarea dată când cele două planete se vor afla atât de aproape una de alta va fi pe 15 martie 2080, când se vor vedea înainte de răsăritul Soarelui, în constelaţia Capricornus, precizează Obsevatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Capitală.

Pe 21 decembrie 2020 planetele Jupiter şi Saturn se vor apropia una de alta. Se vor vedea destul de greu, înspre apus, între orele 17 şi 18,30, doar dacă orizontul nu este blocat de clădiri, au mai notat reprezentanții Observatorului Astronomic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More