Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fenomen astronomic rarisim: Eclipsa de lună și Superluna în aceeași noapte

0 73

În noaptea de 27 spre 28 septembrie va avea loc un eveniment astronomic foarte rar, Super Lună și o eclipsă totală de Lună.

La noi eclipsa de lună se va vedea parțial din toată țara. Eclipsa începe la ora 3:11 (28 septembrie), are maximul la ora 5:47 şi se termină pentru noi în jurul orei de 7:16. Cea mai spectaculoasă parte a unei eclipse totale este perioada de când Luna intră în umbră Pământului şi până când iese din umbră. În cazul acestei eclipse primul moment va veni la ora 4:06, dar al doilea va fi pierdut pentru că Luna apune.

Luna va sta complet în umbra Pământului între 5:10 şi 6:23, momentul de maxim find ora 5:47. Este perioada când discul selenar va căpăta o culoare roşiatică (mai deschisă sau mai închisă în funcţie de gradul de opacitate al atmosferei terestre), informează libertatea.ro

Pentru a observa aceasta eclipsă nu aveţi nevoie de instrument astronomic, folosirea unui binoclu sau a unui instrument astronomic nefiind necesara, eclipsa fiind vizibilă cu ochiul liber. În cazul în care aveţi un instrument astronomic îndreptaţi-l spre Lună. Veţi vedea mai îndeaproape suprafaţa lunară.

Super Luna este fenomenul în care Luna plină se află în cel mai apropiat de Pământ punct din orbita sa eliptică, iar diametrul pare cu până la 14% mai mare decât de obicei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More