Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fermierii pot cumpara juninci de vaca cu valoare genetica ridicata, prin imprumut de la Banca Transilvania

0 762

vaca simmental

Asociatia Crescătorilor de Vaci Baltata Romaneasca de tip Simmental, din Brasov, a lansat programul national „Achizitia de juninci gestante, cu valoare genetica ridicata”.
Partenerul asociatiei în aceasta initiativa este Banca Transilvania, una dintre cele mai mari banci din Romania, cu orientare inclusiv spre segmentul agribusiness, prin oferta şi echipa.
Proiectul se adreseaza fermierilor care sunt membri ai Asociatiei Baltata Romanească sau sunt inscrisi în Registrul Genealogic al Raselor – atat Baltata Romaneasca, cat si Holstein. Acestia trebuie sa aiba cel putin 2 ani experienta în cresterea bovinelor, respectiv minim 10 vaci de lapte si sa livreze laptele unui procesator, in baza unui contract cu o vechime de cel putin 12 luni. Datorita acestui proiect, fermierii vor putea sa isi mareasca numarul de animale din ferme, cu juninci care au valoare genetica ridicata.
Achizitia de juninci se realizeaza prin intermediul Asociatiei Baltata Romaneasca, fiind necesar un avans de 10%. Banca Transilvania, prin Departamentul Agribusiness, sustine fermierii cu diferenţa de 90% din suma necesara, printr-un imprumut pe o perioadă de pană la 4 ani.
Rambursarea creditului se poate face inclusiv din veniturile obtinute prin vanzarea viteilor cu origine cunoscuta, prin intermediul Asociatiei Baltata Romaneasca. Garantia este reprezentata de animalele cumparate şi de Fondul de Garantare a Creditului Rural.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More