Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festival internațional de folclor pentru românii din diaspora, la Șimleu Silvaniei

0 65

Ansambluri folclorice românești din Republica Moldova, Ucraina și Serbia, alături de artiști populari din întreaga țară, sunt prezente la Șimleu Silvaniei, la cea de-a XVII-a ediție a „Festivalului internațional de folclor pentru românii de pretutindeni – La fântâna dorului”, ce a debutat vineri seara și se va încheia duminică.

Potrivit organizatorilor, manifestarea are ca scop participarea formațiilor artistice ale românilor din diasporă, precum și din țară, în vederea prezentării portului, cântecului și jocului popular specific fiecărei comunități. Totodată, festivalul este un bun prilej de întâlnire și cunoaștere a tuturor participanților, gazdele pregătind pentru toți participanții un program cultural-artistic, dar și unul de recreere.

Anul acesta, la festival și-au dat întâlnire formații artistice din Ucraina — Regiunea Cernăuți și Transcarpatia, Republica Moldova — Chișinău și Câșlița Prut, Serbia — Banatul Sârbesc, Mehedinți, Olt, Focșani, Mureș, Maramureș, Satu Mare, Alba, Brăila și Sălaj.

Festivalul va continua sâmbătă, cu activități recreative și cultural-distractive pentru participanți, duminică fiind programat un al doilea spectacol susținut de toate formațiile participante.

Sursa: Agerpres

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More