Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă din Dej a umplut din nou Centrul Cultural Arta – FOTO/VIDEO

0 164

someseanul-Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna Dej 2014 (39)

Peste 550 de copii, elevi ai instituțiilor de învățământ din Dej, au urcat miercuri pe scena Centrului Cultural Arta din Dej, cu ocazia unei noi ediții a Festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă.

Așa cum zicea și primarul Costan Morar în cuvântul de deschidere, festivalul a ajuns în acest an la ediția cu numărul 35, prilej pentru toate școlile, liceele și cluburile din Dej pentru a-i încânta pe cei prezenți cu o serie impresionantă de colinde.

Primii care au urcat pe scenă au fost, ca de obicei, prichindeii pregătiți de Mariana Reman, cea care a și prezentat spectacolul. După ”Licuricii literari” ai Casei de Cultură Dej, programul a continuat cu Petra și Marin Grad, Andrei Mureșan, Formația ”Datina” a Casei de Cultură Dej (coordonator artistic Doina Sima-Minea), Grupul vocal al Școlii Gimnaziale Speciale Dej (dirijor Pavel Iorga), Grupul Cercului de chitară al Clubului Copiilor Dej (instructor Ștefan Lako), Grupul vocal al Clubului Copiilor Dej (dirijor Pavel Iorga), Corul Școlii nr. 1 Dej (dirijor Horațiu Bujor), Corul Școlii ”Avram Iancu” Dej (coordonator Zenu Zanc), Grupul vocal al Școlii ”Mihai Eminescu” Dej (coordonatori Kinga Nan Farkaș și Pavel Iorga), Corul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej (dirijor Horațiu Bujor), Grupul coral al Liceului Teoretic ”Al. Papiu Ilarian” Dej (coordonator Kinga Farkaș), Corul ”Armonia” al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej (instructori Maria Dimitriu și Ioan Petruș), Grupul vocal ”Crăișorul” al Liceului Tehnologic ”Someș” Dej (dirijor Vasile Turi), Grupul vocal al Liceului ”Henri Coandă” Dej (coordonator Kinga Nan Farkaș) și Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” Secția externă Dej (instructor Felix Gălan).

La final, toți cei prezenți în sală, alături de artiștii de pe scenă și organizatori, au cântat ”O ce veste minunată” pentru a încheia așa cum se cuvine un festival de colinde.

Bineînțeles, de la eveniment nu a lipsit nici Moș Crăciun, spre bucuria celor mici, care nu au ratat ocazia de a-și face poze cu Moșul lângă brad. Tot de la Moș Crăciun și cu ajutorul primarului Costan Morar, care a fost un fel de spiriduș al Moșului, copiii care au cântat pe scenă au primit la final un mic pachețel cu dulciuri.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=842078112521624&id=467241263338646&aid=1073741919

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More