Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul ”Franthousiasme” Dej 2015, la debut – FOTO/VIDEO

0 60

Deschidere Franthousiasme Dej 2015 (1)

Dejul este timp de patru zile gazda unei noi ediții a festivalului național de teatru francofon pentru elevi, ”Franthousiasme”, eveniment ajuns la ediția cu numărul 12.

Centrul Cultural Arta Dej a găzduit azi festivitatea de deschidere a festivalului, la eveniment participând atât trupele de teatru înscrise în festival, cât și oficialități locale și invitați din Franța.

Cuvântul de deschidere a festivalului a fost ținut, în stilu-i caracteristic plin de umor, de către inițiatorul și coordonatorul acestui îndrăgit proiect, profesorul Lucian Iosip, care i-a invitat apoi pe rând să ia cuvântul pe primarul Costan Morar, deputatul Cornel Itu, directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca, Benoit Bavouset, sau vicepreşedinta Comitetului de Înfrăţire Beauvais (Franţa), Marie-Anne Fizet-Gorin.

Juriul festivalului va fi alcătuit și în acest an din oameni de teatru și de cultură români și francezi, jurați cu experiență în concursurile de teatru pentru elevi, președintele juriului fiind în acest an actorul belgian Francois Pinte. Membrii juriului sînt: Patrick Fizet, primarul localităţii Fouilloy (Franţa), Marie-Anne Fizet-Gorin, vicepreşedinta Comitetului de Înfrăţire Beauvais (Franţa), Pierre Ferrey reprezentant al Institut Francez Cluj, Basile Gorin, membru al Comitetului de Înfrăţire Beauvais şi jurnalista Magdalena Vaida.

Din programul galei de deschidere de azi n-au lipsit momentele artistice susținute de Deona Roman și Vlad Georgiu, o piesă de teatru (Les Cigales et les Fourmis de Jean de la Fontaine) jucată de trupa ”Les Franthousiastes” a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Dej, seara fiind încheiată cu un recital oferit de Corala Armonia.

La ediția din acest an a Festivalului Franthousiasme participă 15 trupe de teatru din Dej, Cluj-Napoca, Gheorgheni, Mediaș, Iași, Huedin, Piatra Neamț și Sighetu Marmației.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.931088643620570.1073741966.467241263338646&type=1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More