Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul Internațional de Film Maramureș are prima ediție la Sighetu Marmației

0 35

Maramures International Film Festival

În perioada 16-19 iulie, în municipiul Sighetu Marmației, va avea loc festivalul internațional de film MMIFF – Maramureș International Film Festival 2015.

Aflat la prima ediție, festivalul va prezenta în deschidere filmul COMOARA, semnat de Corneliu Porumboiu și premiat anul acesta la CANNES.

În afara secțiunilor competitive, rezervate scurtmetrajelor, în cadrul festivalului vor fi prezentate și filme de lungmetraj românești și străine.

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în Parcul Central, începând cu ora 21,15, publicul fiind invitat să participe la un maraton cinematografic ce se va întinde până târziu, după miezul nopții.

Accesul este gratuit, publicul fiind invitat să voteze pentru Premiul Publicului /AudienceAward,

Festivalul Maramureș International Film Festival își propune o familiarizare a publicului din Maramureș cu filmul românesc de scurt și lung metraj, dar și cu producțiile străine inaccesibile acestuia în regim de cinema.

Filmele selecționate sunt semnate de autori romani și străini deja consacrați în peisajul festivalier internațional.

Festivalul este susținut de Municipiul Sighetu Marmației și organizat în parteneriat cu Yakasha Film și Fundația Filmul Românesc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More