Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul Internațional de Folclor ”Ecouri Meseșene” ajunge la ediția cu numărul 40

0 43

ecouri-mesesene-1000-1000

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj și a Asociației Naționale de Folclor IGF România, organizează în 28, 29 și 30 august 2015 a 40-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ‘Ecouri Meseșene’.

Evenimentul este realizat cu sprijinul primăriilor din Zalău, Șimleu Silvaniei și Jibou și în parteneriat cu Clubul Copiilor din Jibou și Festivalul ‘Someș, cântecele tale’.

Cele două festivaluri, ‘Ecouri Meseșene’ și ‘Someș, cântecele tale’, s-au unit pentru al treilea an consecutiv, pentru a oferi iubitorilor de folclor din județul Sălaj spectacole de calitate.

Vineri, 28 august, formațiile din străinătate, din Serbia, Slovacia, Ungaria și Republica Moldova, vor participa la Jibou, la Casa de Cultură Orășenească, la Festivalul ‘Someș, cântecele tale’;

Sâmbătă, 29 august, de la ora 18,00 la Casa de Cultură Orășenească din Șimleu Silvaniei va avea loc un spectacol oferit de cele patru formații din străinătate împreună cu Ansamblul ‘Barcăul’ al Clubului Copiilor din oraș.

Duminică, 30 august, începând cu ora 16,00 la Zalău, pe platou, va avea loc un spectacol maraton de folclor. Mai întâi vor evolua formațiile de la Festivalul ‘Someș, cântecele tale’, Ansamblul folcloric ‘Codrulețul’ al Palatului Copiilor Târgu Jiu; Ansamblul ‘Doina Chioarului’ al Clubului Copiilor din Șomcuta Mare, județul Maramureș; Ansamblul ‘Brâulețul’ din Pârșcoveni, județul Olt; Ansamblul ‘Colibița’ din Bistrița Bârgăului, județul Bistrița — Năsăud; Ansamblul ‘Cununa’ al Clubului Copiilor din Jibou; Grupul de dansuri populare ‘Przygoda’ din Rybnik, Polonia, urmate de Ansamblul Artistic Profesionist ‘Porolissum’ al Casei Municipale de Cultură din Zalău; Formația de Dansuri ‘Banjanski izvorî’ din Banjani, Serbia; Ansamblul Folcloric ‘FS Borievka’ — Slovacia; Ansamblul Folcloric ‘Nuntașii Bihorului’ al Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, Bihor; Formația de Dansuri Populare ‘Matyo’ din Mezokovesd— Ungaria; Ansamblul de Muzică și Dans Popular ‘Arcușul’ al Casei de Cultură din Sărata Galbenă — Hâncești, Republica Moldova; Ansamblul Folcloric ‘Meseșul’ al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (cu secțiile română, maghiară și juniori), iar la final două recitaluri extraordinare: Sava Negrean Brudașcu, Florentina și Petre Giurgi.

Pe platou vor expune meșteri populari din județ, fiind organizată și o demonstrație culinară tradițională sălăjeană, cu sprijinul cunoscutului specialist în gastronomie Mircea Groza.

FOTO: culturasalaj.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More