Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul național de teatru francofon pentru copii a debutat la Dej – FOTO

0 58

O ediție specială a festivalului ”Franthousiasme” a debutat vineri la Dej, la acesta participând trupe de teatru francofon pentru copii din Dej și Beclean.

Organizatorii au ales să pună în scenă acest mic, festival într-o ediție specială, dedicată doar trupelor din zona Dejului, marele festival Franthousiasme urmând a fi organizat anul viitor, conform tradiției de a fi realizat o dată la doi ani.

La ediția specială din acest an au participat trupe de teatru francofon ”Arlequin” de la Centrul Cultural Arta Dej, ”Les Rigolos” de la Clubul Copiilor Dej, ”Caracteres” de la Liceul Teoretic Al. Papiu Ilarian, ”Intermezzo” de la Colegiul Național Andrei Mureșanu și ”Colibri” de la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean.

Gazda evenimentului a fost îndrăgitul profesor dejean Lucian Iosip, care a dat cuvântul primarului Costan Morar, pentru ca apoi să deschidă scena pentru micuții actori din trupele participante.

În juriul festivalului s-au aflat la loc de cinste Alexandru Jurcan (reprezentantul Institutului Francez Cluj), Constantin Albinetz (directorul Cultură, sport, turism din Primăria Dej) și jurnalista Magdalena Vaida.

Ediția specială a Festivalului ”Franthousiasme” continuă la Dej și miercuri, 12 aprilie, de la ora 16, tot la Cercul Militar Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More