Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul pereților de gheață ajunge la a doua ediție la cascada Vălul Miresei din Răchițele

0 122

Asociaţia Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj, în parteneriat cu Primaria Mărgău, Parcul Natural Apuseni şi Clubul Alpin Român organizează cea de-a 2-a ediţie a Festivalului Pereților de Gheață, ce va avea loc în perioada 5 – 7 februarie 2016 la Cascada Vălul Miresei din Rachițele, județul Cluj.

Festivalul Pereţilor de Gheaţă, ajuns la cea de-a II-a ediţie, este un eveniment unic ȋn România. Urmând practic un proces evolutiv şi fiind o reflexie a aspiraţiilor şi pasiunilor Asociaţiei Salvamont Vlădeasa, acest festival s-a metamorfozat din renumita Cupă Răchiţele, o competiţie profesionistă din domeniul escaladei mixte, care avea ca ţintă profesioniştii acestei discipline din toate colţurile ţării dar nu numai, ȋntr-un eveniment care se adresează tuturor iubitorilor de natură şi sport, deopotrivă profesionişti, amatori sau doar dornici de incerca ceva nou.

”Se va pune la dispoziţie echipamentul necesar pentru escaladarea pe gheaţă precum şi desigur asigurarea siguranţei şi a bunei desfăşurări. După 11 ediţii de campionat de escaladă pe gheaţă şi mixtă, precum şi un feedback foarte mulţumitor al primei ediţii de anul trecut a Festivalului Pereţilor de Gheaţă, noi credem că vom reuşi şi de această dată să oferim ceva nemaipomenit participanţilor. Cu siguranţă că o bună parte din farmecul atmosferei o să îl ofere natura, zona Cascada Vălul Miresei din satul Răchiţele, comuna Mărgău fiind un obiectiv turistic de o valoare nepreţuită pentru patrimoniul natural al României”, spun organizatorii acestui eveniment.

De asemenea, pentru curajoşii care se vor căţăra pe cei 30 de metri de gheaţă naturală, organizatorii au pregătite 30 de premii ȋn valoare de 3000 lei care se vor oferi sub formă de tombolă.

Ȋncepând cu acest an colaborarea cu Clubul Alpin Român are ca scop promovarea activităţilor sportive alpine la nivel naţional şi internaţional. Prin experiența organizării a 9 etape ale Cupei Mondiala de Escaladă pe Gheată, Clubul Alpin Român se va ocupa de buna desfășurare a competiției ce va fi inclusă în programul Festivalului Pereților de Gheață sub denumirea de Cupa CAR.

Se vor amenaja şi echipa 10 trasee de dry tooling pentru sportivii români practicanți ai acestei discipline, iar cei cu rezultatele cele mai bune vor fi promovați ȋn continuare către competițiile internaționale din circuitul UIAA (Union Internationale des Associations D”Alpinism), iar Asociaţia Salvamont Vlădeasa Cluj va oferi premii ȋn bani primelor 3 locuri din categoriile feminin şi masculin.

Pasionații sporturilor de iarnă, ai muntelui și ai zăpezii sunt așteptați cu multe alte surprize la tiroliana ce trece deasupra cascadei, unde vor fi oferite şi alte premii. De asemenea, vor fi organizate drumeții pentru participanți, deoarece Masivul Vlădeasa adăposteşte peisaje de o frumuseţe rară.

Vă aşteptăm ȋn primul weekend din februarie, ȋncepând de vineri, să vă alăturaţi nouă pe Valea Stanciului, la Cascada Vălul Miresei din Răchiţele, să ne bucurăm de aer curat ȋn natură, prin mişcare, foc de tabără şi voie buna!

Mai multe informații despre festival, precum și despre modalitățile de acces în zonă, puteți solicita la adresa de e-mail info@salvamontvladeasa.com , sau la numărul de telefon 0724 212 589.

Pentru informații referitoare la concurs, înscriere și alte detalii tehnice puteți contacta nr. de telefon: 0746 327 791.

Alte informații despre eveniment puteți obține urmărind pagina de Facebook a Festivalului pereților de gheață din acest an.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More