Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul ”SAMVS” a adus la Dej artiști renumiți ai folclorului românesc – FOTO/VIDEO

0 61

Sărbătorile ocazionate de Zilele Municipiului Dej au fost rezervate duminică celei de-a 39-a ediții a Festivalului culturii populare someșene ”SAMVS”, o pleiadă de artiști renumiți sau pe calea afirmării în folclorul românesc încântând numerosul public aflat în Piața Bobâlna.

Spectacolul prezentat de Mariana Reman, a adus în fața dejenilor, ansambluri folclorice și artiști îndrăgiți din toată zona Văii Someșului și nu numai, mii de dejeni și oameni veniți din toate localitățile din zonă rămânând în fața scenei până mult după miezul nopții.

În cadrul Festivalului culturii populare someșene ”SAMVS” au avut loc sesiuni de comunicări științifice ”Cultura populară someșeană” (moderate de prof. univ. dr. Zamfir Dejeu), lansarea de carte a prof Constantin Albinetz ”Muzeul Municipal Dej la 90 de ani de la înființare” și o expoziție de carte ”Cultura populară someșeană”, organizată de Biblioteca Municipală Dej.

Spectacolul de duminică din Piața Bobâlna a debutat cu un concert de fanfară susținut de Fanfara reprezentativă a municipiului Dej (dirijor Vasile Sima-Minea), pentru ca apoi pe scenă să urce Corala ”Armonia” Dej (dirijor Doina Sima-Minea), Ansamblul folcloric ”Aranyeso” Dej, Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” secția externă Dej, și Ansamblul folcloric ”Someșeana” cu solista Dana Feherdi.

Spre seară, după discursul primarului Costan Morar, scena a fost zguduită la propriu de Ansamblul artistic ”Mureșul”, în programul căruia a susținut un recital și interpreta dejeană Dorina Grad, un moment fiind dedicat duetului cu nepoțica sa, tot din Dej, Petra Grad.

Spectacolul a continuat cu recitaluri susținute de soliștii vocali: Ramona Haranguș, Mădălina Mârza, Alexandru Potra, Zina Doboș, Gavril Ciciovan, Anca Suciu, Georgeta Balla, Ioana-Maria Câmpan, Claudiu Moldovan, Diana Bucșa, Cristina Beldean Moșuțan, Felix Gălan, Maria Marcu, Mariana Morcan, Adela Zanc, Ioana Breda-Morar, Amalia Codorean și Cornelia și Lupu Rednic.

După spectaculosul foc de artificii dinainte de miezul nopții, mulțimea de spectatori adunată în fața scenei a asistat la recitalurile susținute de Ionuț Fulea și Cristian Pomohaci, care și-a încheiat savurosul spectacol, presărat cu melodii de suflet și multe glume, după ora 1 noaptea.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1178821795513919.1073742275.467241263338646&type=3

*Revenim în cursul zilei cu imagini video de la eveniment.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More