Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul ”Sărbătoarea castanelor” 2015. Castane aduse din China și Italia, pe tarabe în acest an

0 71

La faimosul festival al castanelor din acest an de la Baia Mare participanții nu vor putea mânca celebrele și gustoasele castane românești.

O boală grea, numită ”cancerul castanului”, a afectat castanii românești pe hectare întregi, mai ales în vestul țării, și o mare parte dintre castani au fost distruși.

Parazitul, o ciupercă, se așează pe scoarța copacului, îi consumă celuloza, apoi castanul se usucă. O echipă de ingineri silvicultori încearcă să trateze castanii afectați de ciupercă, prin crearea unui soi de vaccin. Chiar și așa, spun specialiștii, abia peste 25 de ani castanii de la noi vor produce fructe din nou, în cantități mari.

Până atunci, însă, la Festivalul Castanelor din Baia Mare din acest an, pe tarabele comercianților se vor regăsi mai puțin castane românești și mai mult cele din import.

Astfel, băimărenii și ceilalți ”festivalieri” veniți în această săptămână la Baia Mare pentru marea sărbătoare a castanelor, vor găsi pe tarabe castane aduse din Italia, Grecia și mai ales din China.

Festivalul Castanelor 2015. Programul evenimentului de la Baia Mare

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More