Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Festivalul Usturoiului 2016: Mii de oameni au umplut Ținutul Contelui Dracula

0 141

Aproape 2000 de oameni au umplut, sâmbătă, Ținutul contelui Dracula din Pasul Tihuța, cu ocazia celei de-a patra ediții a Festivalului Usturoiului, menit să pună în valoare atât legenda celebrului vampir, cât și și potențialul cultural și turistic al zonei.

Platoul de lângă drumul care leagă localitățile Piatra Fântânele și Ciosa a devenit locul de distracție al celor care au vrut să se bucure timp de câteva ore de vremea bună, de momentele artistice pregătite de organizatori, dar și de produsele culinare și artizanale expuse de către producători din județele Bistrița-Năsăud și Cluj.

Producătorii tradiționali au adus pentru vizitatorii festivalului cozonaci și pâine coaptă pe vatră, țuică de prune cu mărgele, miere dulce, siropuri și dulcețuri din fructe de pădure, ciocolată de casă, plăcinte, dar și ii cusute cu flori, bijuterii din mărgele realizate cu migală, ceramică pictată cu modele specifice Văii Bârgăului și produse din papură.

Momentele artistice au fost asigurate de tineri dansatori și majorete, membrii trupei de teatru nescris din Șanț, urmați de artiști folk și pop-dance, printre care Florin Săsărman și Diana Bucșa. Petrecerea va continua sâmbătă seara cu „Noaptea DJ-ilor”, îndemnul organizatorilor fiind „Lăsați femeile să facă ce vor!”.

Pentru copii, organizatorii au pregătit ateliere de pictură și de joacă, iar cei mai temerari s-au putut da cu tiroliana montată de salvamontiștii bistrițeni.

Duminică, cei curioși să afle mai multe detalii despre povestea contelui Dracula pot opta pentru o drumeție tematică de trei ore prin Munții Bârgăului. În schimb, cei care doresc să rămână în zona scenei vor avea parte de spectacole folclorice susținute de ansambluri locale, dar și din Cluj și Maramureș.

Printre artiștii care vor participa la Festivalul Usturoiului se numără Cristian Pomohaci, Matilda Pascal Cojocărița, Valeria și Traian Ilea, ansamblurile profesioniste „Dor românesc” din Bistrița și „Transilvania” din Maramureș.

Organizatorii festivalului sunt Asociația de promovare a turismului „Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, primăriile comunelor Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului și Josenii Bârgăului, cu participarea asociațiilor „Produs de Cluj” și „Produs în Bistrița-Năsăud”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More