Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fetiță de 4 ani înecată în Someș. Avea traumatisme puternice la cap şi torace

0 1.640

O fetiță de doar 4 ani, din localitatea Rodna, a fost găsită înecată azi în Someșul Mare, fiind găsită de către pompierii alertați de familia micuței.

Fetiţa din Rodna a fost căutată, miercuri, de mai multe echipaje ale pompierilor militari, voluntari şi de jandarmi, după ce a căzut în apă în timp ce se afla cu o prietenă de-a ei, tot de patru ani, pe malul râului Someş.

Copila a fugit acasă şi a anunţat că prietena ei a căzut în apă, trupul fetiţei fiind găsit în mai puţin de o oră.

„Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud a găsit la fața locului o fetiță de aproximativ patru ani, înecată, în stop cardio-respirator, cu multiple traumatisme puternice la cap și torace. Din păcate s-a declarat decesul fetiței”, au afirmat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pompierii au găsit-o la 7 kilometri depărtare, însă medicii nu au mai reuşit să o salveze.

Părinţii le-au spus anchetatorilor că fetiţa a plecat împreună cu o verişoară de aceeaşi vârstă la magazinul din apropiere, ca să-şi cumpere dulciuri. La scurt timp, verişoara victimei s-a întors acasă tremurând.

Vecinii sunt revoltaţi şi spun că podul nu are nici un fel de protecţie. În urmă cu 4 ani o verişoară a victimei a căzut în aceeaşi zonă în apă Somesului şi şi-a pierdut viaţa, informează Știrile Pro TV.

Localnicii spun că zeci de copii traversează acel pod pentru a ajunge la şcoală, deşi este extrem de periculos, nu are niciun fel de protecţie. Podul este în aceeaşi stare încă din anul 1970, de când a fost construit fără autorizaţie de către săteni.

Autorităţile locale spun că nu au ce face în acest caz întrucât podul nu apare pe inventarul primăriei şi nu pot investi sume de bani pentru reparaţii.

În schimb, de nenumărate ori s-a pus problema demolării lui, însă localnicii nu au fost fost de acord. În ultimii 4 ani 2 copii şi-au pierdut viaţa în acel loc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More