Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fetiță de 6 luni abandonată într-un spital din județul Cluj. Nimeni nu o mai vrea!

0 61

O fetiță de doar 6 luni de zile a fost abandonată în spital de membrii familiei sale, după ce mama naturală i-a plecat la muncă în străinătate. Rudele au abandonat-o pe micuța Luminița la Spitalul Huedin. Bebelușul, din localitatea clujeană Poieni, a fost dus la spital de o verișoară în vârstă de 16 ani și l-a abandonat. Femeia, care este și mama bebelușului abandonat, mai are încă două fetițe pe care le îngrijește bunica lor. Bătrâna ar lua-o în grijă și pe Luminița, dar spune că nu are posibilități financiare.

În urmă cu două săptămâni, verișoara Luminiței a chemat ambulanța pentru că micuța respira mai greu. Ajunsă la Spitalul Huedin, tânăra a lăsat bebelușul în grija medicilor și a spus că iese la o țigară. Dusă a fost! Medicii și-au dat seama imediat că fetița a fost abandonată.

„La noi a fost internată cu o viroză ușoară. Fetița a fost adusă de ambulanță, împreună cu o verișoară. În ziua internării tânăra a abandonat copilul și a plecat acasă. Acum, fetița este sănătoasă și rămâne la noi până când Direcția pentru Protecția Copilului îi găsește un asistent maternal”, a declarat pentru publicația noastră, ZiarulClujean.ro, Mihai Todor, director medical la Spitalul Huedin.

Potrivit medicilor de la Huedin, în cele două săptămâni cât a stat în spital, Luminița a luat în greutate 800 de grame.

Și da, se caută asistent maternal pentru copilă. Asta pentru că nimeni din familie nu o mai dorește, iar mama ei este peste hotare și de negăsit.

Fetița abandonată mai are două surori acasă. Bunica lor le îngrijește pe cele două fetițe de 4 și 5 ani. Bătrâna ar vrea să o ia și pe Luminița lângă surorile ei mai mari, dar nu are posibilități financiare. Verișoara care a abandonat-o în spital nici nu vrea să audă de copilă, iar despre mamă se știe vag că ar fi în Irlanda. Luminița nu a fost recunoscută de un tată.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a început o anchetă.

„Nu se știe unde este mama. Vag se știe că ar fi în Irlanda, dar nu se poate comunica cu ea și nu e o certitudine că se află acolo. Am făcut adresă către Poliție pentru identificarea femeii. Bunica crește alte două fetițe de 4 și 5 ani și nu are posibilitatea de a o primi și pe a treia. Marți, cel târziu, un asistent maternal va prelua copilul în regim de urgență”, ne-a spus Alina Chiorean, purtător de cuvânt la DGASPC Cluj.

Și polițiștii au început o anchetă paralelă cu DGASPC. În funcție de rezultate, oamenii legii vor lua măsurile impuse de lege în aces caz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More