Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fetiță de 6 luni abandonată într-un spital din județul Cluj. Nimeni nu o mai vrea!

0 44

O fetiță de doar 6 luni de zile a fost abandonată în spital de membrii familiei sale, după ce mama naturală i-a plecat la muncă în străinătate. Rudele au abandonat-o pe micuța Luminița la Spitalul Huedin. Bebelușul, din localitatea clujeană Poieni, a fost dus la spital de o verișoară în vârstă de 16 ani și l-a abandonat. Femeia, care este și mama bebelușului abandonat, mai are încă două fetițe pe care le îngrijește bunica lor. Bătrâna ar lua-o în grijă și pe Luminița, dar spune că nu are posibilități financiare.

În urmă cu două săptămâni, verișoara Luminiței a chemat ambulanța pentru că micuța respira mai greu. Ajunsă la Spitalul Huedin, tânăra a lăsat bebelușul în grija medicilor și a spus că iese la o țigară. Dusă a fost! Medicii și-au dat seama imediat că fetița a fost abandonată.

„La noi a fost internată cu o viroză ușoară. Fetița a fost adusă de ambulanță, împreună cu o verișoară. În ziua internării tânăra a abandonat copilul și a plecat acasă. Acum, fetița este sănătoasă și rămâne la noi până când Direcția pentru Protecția Copilului îi găsește un asistent maternal”, a declarat pentru publicația noastră, ZiarulClujean.ro, Mihai Todor, director medical la Spitalul Huedin.

Potrivit medicilor de la Huedin, în cele două săptămâni cât a stat în spital, Luminița a luat în greutate 800 de grame.

Și da, se caută asistent maternal pentru copilă. Asta pentru că nimeni din familie nu o mai dorește, iar mama ei este peste hotare și de negăsit.

Fetița abandonată mai are două surori acasă. Bunica lor le îngrijește pe cele două fetițe de 4 și 5 ani. Bătrâna ar vrea să o ia și pe Luminița lângă surorile ei mai mari, dar nu are posibilități financiare. Verișoara care a abandonat-o în spital nici nu vrea să audă de copilă, iar despre mamă se știe vag că ar fi în Irlanda. Luminița nu a fost recunoscută de un tată.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a început o anchetă.

„Nu se știe unde este mama. Vag se știe că ar fi în Irlanda, dar nu se poate comunica cu ea și nu e o certitudine că se află acolo. Am făcut adresă către Poliție pentru identificarea femeii. Bunica crește alte două fetițe de 4 și 5 ani și nu are posibilitatea de a o primi și pe a treia. Marți, cel târziu, un asistent maternal va prelua copilul în regim de urgență”, ne-a spus Alina Chiorean, purtător de cuvânt la DGASPC Cluj.

Și polițiștii au început o anchetă paralelă cu DGASPC. În funcție de rezultate, oamenii legii vor lua măsurile impuse de lege în aces caz.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.