Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fetița rănită în accidentul de la Urișor a murit la spital. Organele ei au salvat alte patru vieți

0 102

Fetița de 10 ani, rănită grav în accidentul ce a avut loc în urmă cu o săptămână în localitatea clujeană Urișor, s-a stins la spital, în Cluj-Napoca, la opt zile după ce și mama ei a murit.

Marţi, 17 august, Rodica şi fiica ei Alexia se întorceau din Italia şi se îndreptau cu microbuzul spre Botoşani. În localitatea Urișor, şoferul a vrut să ocolească aglomeraţia de pe şosea, folosind un drum prin câmp. Nu s-a asigurat când a trecut calea ferată, astfel că microbuzul a fost spulberat de tren.

 Îndureraţi, membrii familiei şi-au dat acordul pentru ca inima, rinichii şi ficatul fetiței să fie donate. Astfel, copila a reuşit să schimbe destinele a patru oameni.

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.

Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință! Transplantul înseamnă VIAȚĂ! La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.

Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil. Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță. DA pentru VIAȚĂ!”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Accidentul teribil în urma căruia Alexia şi mama ei au murit s-a produs marţi, 17 august, în localitatea Urișor din Cluj. Rodica și fiica se aflau într-un microbuz care le aducea din Italia când au fost spulberate de tren. Femeia a murit în aceeași zi, în timp ce fetița ei de 10 ani, dusă în comă la spital, s-a stins după o săptămână de agonie.

Anunțul morții copilei a fost făcut de Parohia S.Rosario din Sellia Marina, o comună aflată în provincia Catanzaro, regiunea Calabria, Italia, acolo unde locuiau împreună cu familia Rodica Antonesei, de 40 de ani, şi fiica ei, Alexia, în vârstă de 10 ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More