Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Fii parte la diversitate” ajunge la Dej la etapa a doua: campania stradală

0 49

fii parte la diversitate dej

În acest an, 9 oraşe din ţară printre care şi municipiul Dej, iau parte la proiectul « Fii parte la Diversitate ». Acest proiect este implementat de Asociaţia A.R.T. Fusion în colaborare cu Fundaţia Noi Orizonturi şi are ca scop educarea tinerilor din cluburile IMPACT, cu ajutorul metodelor de educaţie non-formală, pe tematicile diversităţii, discriminării, prejudecăţilor şi stereotipurilor.

Scopul final al proiectului este tragerea unui semnal de alarmă cu privire la nivelul ridicat de discriminare din România. Proiectul se derulează în două etape: Biblioteca Vie și Campania Stradală.

În municipiul Dej, Biblioteca Vie, prima etapă a proiectului, s-a desfășurat în luna noiembrie, 2014. Această bibliotecă a fost una aparent ”normală”, în care cărțile au fost persoane reale care se ocupă de categorii sociale discriminate sau care au o poveste de discriminare. În cadrul bibliotecii, aceste persoane au fost cărți care s-au deschis în fața cititorilor, formând un dialog cu aceștia și au oferit o lecție de viață cititorilor.

Campania stradală, a doua etapă a proiectului, constă în punerea în practică a unor activități, jocuri si metode de traning cum ar fi treasure hunt, jonglerie cu poi-poi, face painting pentru adulți și copii, jocuri Impact, defilare de modă care a avut loc și la spectacolul Impact, care constă în prezentarea unor ținute inedite create din materiale reciclabile (în special saci de plastic, de hârtie sau hârtie de împachetat) și care arată astfel că arta îmbinată cu materialele care pentru noi au devenit gunoi, pot deveni, cu puțină muncă și creativitate, adevărate „piese irezistibile”, joc de rol pe tema diversității, dance mob și altele, acestea constituind o altă metodă de promovare a antidiscriminării și a diversității.

Unul dintre momentele cele mai așteptate va fi concertul celor din trupa ”Mist” care va marca prima zi a Campaniei Stradale.

Membrii clubului IMPACT Phoenix Dej, din cadrul Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” au realizat ateliere de pregătire pentru ”punerea în scenă” a acestor activități și doresc să le împărtășească cu voi toți.

Dacă v-am făcut curioși și doriți să luați parte la această campanie, vă așteptăm în Parcul Mic al municipiului Dej, în perioada 21-23 mai, între orele 16-20.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More