Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Fii parte la diversitate!”, ne îndeamnă Clubul Impact Phoenix Dej. Despre ce e vorba?

0 71

fii parte la diversitate

În acest an, 9 oraşe din ţară printre care şi municipiul Dej, vor lua parte la proiectul « Fii parte la Diversitate ». Acesta este implementat de Asociaţia A.R.T. Fusion în colaborare cu Fundaţia Noi Orizonturi şi are ca scop educarea tinerilor din cluburile IMPACT, cu ajutorul metodelor de educaţie non-formală, pe tematicile diversităţii, discriminării, prejudecăţilor şi stereotipurilor.

Tinerilor le revine mai apoi sarcina de a «educa» comunităţile din care fac parte pe aceste tematici, scopul final fiind tragerea unui semnal de alarmă cu privire la nivelul ridicat de discriminare din România. Proiectul se va derula în două etape: Biblioteca Vie şi Campania Stradală.

La nivelul municipiului Dej, proiectul este deja în desfăşurare şi prima etapa a acestuia se apropie cu paşi repezi. Clubul IMPACT Phoenix Dej din cadrul Liceului Teoretic «Alexandru Papiu Ilarian» a început munca pentru proiect în luna septembrie prin desfăşurarea atelierelor pe tematicile proiectului. În luna noiembrie membri clubului vor desfăşura prima etapă a proiectului, Biblioteca Vie, prin intermediul căreia aceştia doresc să îi invite pe dejeni să descopere ce este diversitatea şi ce înseamnă discriminarea. Dupa cum sugerează şi numele, Biblioteca Vie, este o bibliotecă, aparent normală, în care cărţile au prins viaţă la propriu. Carţile Vii din cadrul bibliotecii sunt persoane reale care se ocupă de categorii sociale discriminate sau care au o poveste de discriminare. În cadrul bibliotecii, aceşti oameni devin cărţi deschizându-se cititorilor, intrând într-un dialog personal cu aceştiaşi oferind o lecţie de viaţă.

Biblioteca Vie se va desfăşura în perioada 27-30 noiembrie, între orele 16-21 la Sala Mare a Primăriei. Dacă aţi avut vreodată prejudecăţi legate de o anumită categorie socială, stereotipuri sau doriţi să descoperiţi poveştile de viaţă a unor persoane supuse discriminării, Biblioteca Vie vă oferă posibilitatea de a va depăşi prejudecăţile, a spulbera stereotipurile şi a vă satisface curiozitatea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More