Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Finanțare nerambursabilă de 8,5 milioane de euro pentru Dej

1 1.350

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a semnat azi două contracte de finanțare nerambursabilă. Ambele proiecte vizează modernizarea străzilor și trotuarelor, dar și transportul în comun.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a anunțat astăzi, 28 decembrie, ca au fost semnate contractele de finanțare nerambursabilă pentru două noi proiecte în cadrul Planului de Mobilitate Urbană. 

Conform edilului un proiect se referă la modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada Unirii, strada Dobrogeanu Gherea, strada Ecaterina Teodoroiu, strada Avram Iancu, strada George Coșbuc, strada Regina Maria, strada Mircea cel Bătrân, strada Mărășești (între Mircea cel Bătrân si Gheorghe Șincai), strada Gheorghe Șincai, strada 1 Mai (între strada George Cosbuc si strada I.P.Reteganul) și strada Crângului. 

Al doilea proiect vizează transportul între municipiul Dej și Ocna Dej, proiect intitulat „Dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ în municipiul Dej- punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej”.

Primarul dejean a mai transmis că ambele contracte semnate astăzi, aduc municipiului o finanțare nerambursabilă în valoare de aproximativ 8,5 milioane euro. Acestea se adaugă altor trei proiecte finanțate în cadrul Planului de mobilitate urbană în valoare de 28 milioane euro și au ca scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin modernizarea străzilor și trotuarelor, dar și a transportului în comun prin achiziționarea de autobuze electrice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Gheorghe spune

    Dejeanului dacă îi iei mașina ,își cumpără bicigletă,merge pe jos ,dar nu cu ,,locala” Așa că sunt bani de aruncat .Buni bani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More